2011

Januari

I Januari handlade vi en hel del, ny Tv, nya telefoner. Var även till IKEA och handlade en massa nya möbler. hade även praktik från skolan så jag var 6 timmar på praktik och efter det 2 timmar jobb. Tungt att ge 100% på båda platserna, men det gick! Var även första gången till Tanhuhovi och sälja, och gick 40€ på plus, minns hur mycket snö det fanns då!


Hade även retrogardiner :)


Februari

Fyllde 22 i början av februari. Kommer ihåg att ja hade lite stress över hur Tyke skulle reagera med en massa födisgäster, men allt gick bra! Jobbade mycket i skolan och gick långa promenader i det sköna vintervädret.


Mars

I början av Mars besökte vi från skolan riksdagshuset som en liten extra grej till ett projekt som vi gjorde. Shoppade en hel del den dagen :) Under denna månad besökte vi hundgården en hel del. Var överlag väldigt trött på skolan, man fick ta den ena smällen efter det andra, öppnade man käften fick man sota för det. drog även ut en visdomstand denna månad. Levde på soppa några dagar. Så hade vi äntligen dendär jävla paneldebatten som vi alla fick gråa hår av.



April
I April fick jag många utbrott och var närapå att sluta skolan. Men somtur lyckades jag hålla min käft fast (för det mesta) och mina nerver under kontroll så jag orkade igenom skiten. I April började de sista veckorna praktik. Påsken kom och gick men underbart vårväder.




Maj

Maj var en varm månad, satt en hel del på balkongen och sög i mig solstrålarna som en svamp. Och så vann vi ju VM i lätkä, har aldrig förr ansträngt mig så hårt föratt inte skrika för allt vad jag är värd mitt i natten! Denna månad föddes den finaste lilla korv som finns, min systerdotter, mitt gudbarn! Började förbereda för skolavslutning.


Juni
I Juni började vi vår badrumsremont. Det kom en liten värmebölja och jag hade 2 veckor semester. Midsommaren kom och den firade vi i Sibbo. Hängde på stugan med R:s släkt. Tyke simmade en hel del. Under semestern målade jag i badrummet och solade på balkongen.


Juli
I Juli blev vårat badrum klart! Jag beställde hem många fina sommarklänningar och simmde med Tyke. Låste även ut mig för första gången sen vi flyttat hit. Denna månad blev jag och Tyke superhurttiga och gick hemmifrån till mamma 7,5km. Det kom igen en värmebölja och en tragedi i Norge. Benson blev stor pojke (konfirmerad)



Augusti
Augusti spenderades mycket på hundgården, vi hade hemlisar på gång och jag fixade fotoalbum. Tyke var med på Augustimarknad, jag hade fina naglar och sedan blev det en plötslig bloggpaus. Hårda tider.


September
Efter en paus på 3 veckor började jag blogga igen. Började springa mycket föratt avreagera mig. Shoppade lite och plockade punkkin från Tyke. Cyklade en hel del med hunden, var länge sjukledig och pynjade här hemma. Betsade och målade lite gamla grejjer här hemma föratt piffa upp dem. Tyke blev kastrerad ooch hade tratt.


Oktober
I Oktober började det bli mörkt om kvällarna, så vi började spela spel inne men Tykis. Jag var med syster på loppis och R sålde och köpte bilar. Blev sjuk igen och låg hemma en vecka. Fixade fina naglar igen, men annars en ganska tråkig månad!


November och December är såpass färska så jag tänker inte skriva dem. Nu ska ja röka och sen sova! Tacktack om ni orkade läsa allt :D



No more!

Det är kul med juldekorationer, röda gardiner osv. men när julen är över, så vill jag inte ha julpynt hemma mer. Jag får alltid julfiilis när man har julpynt hemma, och vad är det för vits att ha julfiilis när julen är över liksom? Tängte faktiskt plocka bort julen redan på Måndagen, men det blev lite häng i soffan iställe, så idag har jag plockat bort allt!


Bättre bild på nya soffan






Nu ska vi pysa lite på soffan och sen ut i regnet.


27/12/11

Halo!
P.g.a julhelg och storm har jag inte kunnat/hunnit blogga. Men jag lever! Skriver mer ikväll (om vi har ström då alltså)

:D



Första julen hittills som jag faktiskt släppt en tår!


21/11/11

Idag ska jag och göra lite sista minutens julklappsköp. Har egentligen alla klappar klara, men vem vet om man råkar hitta nåt superkul ennu. + att jag måste ha mer ljus. Kvällen ska spenderas med att grejja med de sista julklapparna och glädjas åt att det har kommit lite snö.

Hörs sen!

Idag har varit en bra dag!

För det första, så konstaterade jag igårkväll, att jag faktiskt är ledig idag! Vet inte varför jag hade fått iden att jag skulle vara på jobb, men bra med ledigt :) Idag har vi städat. STOR städat! Moppat golven, städat upp klädrummet, tvättat spisen osv. Med inspiration av min svärmor som tängte överraska mig när jag kom hem från jobbet till ett städat hem, men iochmed att jag var ledigt så har vi alla 3 (t.o.m R) städat här som galningar idag. Men före det for jag och R till stan kring 10 på morgonkaffe till Portmans, därefter en sväng till bokhandeln föratt jag skulle ha lite material till julklapparna. Efter det ville R gå och se på nya madrasser så vi styrde kosan mot Masku. Fick min(a) julklapp(ar) i lite förskott hihi, nya madrasser och ny soffa blev det! Hade inte tängt köpa ny soffa ännu, men hittade en som var så söt så jag och R bestämde oss över en tobak att vi tar den!


Bättre bild får ni senare, orkar inte nu :P

Madrasserna får vi troligen nångång efter nyår. Har gått och funderat på dethär med nya madrasser länge, men det är ju så dyrt och tråkigt att köpa madrasser. Men jag fick min som julklapp ;)

Nu ska ja gå och röka och sen börja söka mig i säng. Skall bli intressant att se hur det är på jobbet, har inte varit dit nu på 3 dagar. Det var ju total kaos där på Fredagen, så vi skall se om jag kommer ihåg allt som ska göras ;)

Ojoj

Igår var den bästa kvällen på länge! Ävan om den började lite knaggligt i ett packat NoX, men fullt av teinin, dålig musik, snusk i wc:n mm. Så efter första drinken siktade vi kosan mot Lojo, och Prime var the place to be! Dansade till lite över 03, drack gott och hade gott sällskap! Så SKÖNT att vara på ett ställe som hade K22, utan teinin eller andra som man kände. Jag tror starkt att Prime kommer att vara krog nr. 1 i fortsättningen!

Ja vet inte vad det var med NoX, för 1 år sedan var det ennu kul där, men nu gjorde man inget annat än himlade med ögonen åt folk. Så det var nog sista visiten dit för vår del + att vi betalade 10€ in där, medan bara 7,50€ i Lojo. 

Idag mår jag helt ok, är nog trött och så, men nästan ingen hedare. Skönt det också ibland. Men jag måste nog erkänna att efter gårdagens partaj var jag nog inte helt säker på var jag befann mig när jag vaknade imorse, men somtur hemma i min säng :)

Nu ska ja snart bege mig ut i regnet med Tykis, som annars är helt slut efter att ha varit hos M&P övernatt när vi var ut, han sov 2 timmar på soffan med mig hos M&P efter maten, och nu har han bara sovit sen vi kom hem. Aja, hörs imoron! 


Nu kör vi!

Ses i dimman!

Blä

Har en ganska hård hedare på gång. Får allitd det om jag inte går ut på länk när ja kommer hem. Men behövde inte göra det idag, iochmed att min svärmor har varit här idag. Så har ja brutit en nagel idag, och sprungit runt som en galen höna på jobbet. Mängder med människor och lika mycket leveranser. Har ennu 1 orörd lava som får vänta till Måndag.

Känner redan nu att ja inte ska skriva mer idag, börjar bara gnälla annars :P Hörs kanske imoron!

Helgens planer

På Lördag ska jag på nagelfix kl 13, efter det ska jag föra Tykis till mamma samt äta där. Sen kör jag hem och plockar ihop mina grejjer. Så kommer N och C och söka mig föratt grunda lite i Grundsjö (hehe, grunda i grundsjö) och efter det blir det krog! Kommer att bli skitkul! Har inte varit ut sen MM dagarna i November, så det kanske är på tiden? Aja, och Söndan lär spenderas på soffan.

Hörs senare!

Idag ska ja

Packa klar de sista julklapparna. Har beställt en hel del av dem redan förra veckan, men inget har jag hört. Börjar bli lite orolig? Kul om hälften av alla julklapparna inte ha hunnit komma till julen.. Aja, ska fixa hundarnas julgrejjer idag. Och på Lördag är det feeest! Wihu, kommer bli skitkul!

Slänger upp en vårbild på dom två med bokstäver.

Det här jävla vädret

Jag har alltid haft den inställningen när det kommer till vädret, att det inte lönar sig att ta någon stress iochmed att man endå inte kan påverka om solen lyser eller om det regnar wcpapper. Men nu börjar jag nog bli förbannad. Inte bara föratt man är trött 24/7, vill dö varje gång klockan ringer på morgonen, eller drar en djup suck varje gång man kollar ut genom fönstret. Men föratt julfiilisen existerar inte. Den petade till mig ett varv när det kom lite snö, men i samma takt som snön försvann så stack också fiilisen. Det är liksom 10 dagar till julafton. JULAFTON, kan ni fatta?

Kommer ihåg när man var en liten knatte och man hade snö enda upp till öronen denhär tiden på året. Visst är det lite jävlit med mycket snö; halt på vägarna, bilarna insnöade osv. men det är dethär jävla mörkret som tar kål på mig. Skulle det vara snö skulle det vara lite ljusare iaf. Och när man annars är negativ så tänker man (eller jag iallafall) för mycket vilket aldrig är bra. Inte i min situation iallafall.

Men somsagt så är det ingen idé att sura över vädret, man kan endå inte göra något åt det. Men lite måste man få klaga ibland..

131211

Sitter som bäst och skriver upp alla klappar jag ska handla och var jag ska få tag på dem. Julklappshandel med syster imoron, jeii! Efter det ska ja hem och packa alla klappar klart och sen troligen till M&P och hänga, återstår att se! Hörs imoron!

Måndag morgon





Att Måndagmornarna alltid ska vara så seeeega.


8/12/11

Skulle faktiskt slänga upp ett inlägg igår, men jag fastnade på ett forum och plötsligt var klockan 23.30..
Igår var jag som vanligt på jobb och efter det städade jag upp lite här hemma.


Ny mattunna åt Tykis och en till att ha annat skrot i.


Köpte lukkosula efter att min bildörr frysit och jag var tvungen att köra till stan och hålla i dörren för brinn kära livet. Somtur kunde jag föra bilen till syster där den fick tina upp och hon körde mig till jobbet.


Så fick jag en parfym av svärmor och svärfar, DKNY som jag älskar. DKNY har de absolut bästa parfymerna! Äpplet är en longtime favorit :)

Nu ska ja kolla på lite julklappar och sen börja söka mig ut med Tykis.

Pepparkakor

Idag har vi då lagt pepparkakor. I mängder! Jag och syster fixade varsitt pepparkakshus, medan hundarna härjade ute. Dekorerade mitt ganska länge tills Svärmor och Ben kom på lite glögg, mysigt!


Lite sned och så, men ganska söt om jag får säga det själv :)

Nu ska ja avsluta dagen med ett glas mjölk och några pepprisar! Hörs imoron.


6/12/11

Imorse vaknade jag kl 09 och var relativt pigg så jag hade tängt stiga upp och börja städa. Tror ni det gick så? Nä, somnade om och vaknade 10.30, suck. Aja, så kan det gå! Nu har vi varit ut i snön med Tyke och nu ska ja städa upp lite här innan pepparkaksbak hos M&P kallar!


5/12/11

Godkväll! Sitter här i soffan med R och Tyke och kollar på film. Mr. Bean på Tv föratt vara exakt.

Ikväll har vi spelat spel, städat lite, R har skruvat ihop spegelskåpet till badrummet som imoron ska hängas upp (jei!) och vait ut på länk i det friska vintervädret.


Först skuffade han snällt på sitt nya spel föratt få ut maten från den..


..sen började han kraffsa lite hådare..


.. och tillsist blev han helt vild :D


Sen var vi ut en sväng i det sköna vädret, gick en extralång länk!


Så nu är vi ganska nöjda med dagen.


Imoron ska det bakas pepparkakor, och jag har laddat upp klart :)

Nu ska ja kolla på filmen och sen krypa ner i kojs, hörs imoron!

3 December

Ikväll är jag och Tyke på tumis, R for på bastukväll till sin collega. Så nu har vi varit och följt honom dit i regnet, plockat undan lite här hemma och tändt någa ljus. Ska nu bara mysa och kanske se en film!

RSS 2.0