18.37

Har nu lagat mat, varit i "lekparken" med Tyke i en timme, diskat och städat. Så nu ska ja laga lite skoluppgifter (sällan?) och sen försöka relaxa lite, såatt ja överlever imoron. Paneldebatten äger rum imoron 10.15 och nu börjar det kännas ganska pirrigt, men det fixar vi!

Var annars och tog bort mina stygn idag, och såren ha läkt såpass bra att ja kan eta helt normalt igen! Men nu skoluppgifter -->

.

Inatt kommer det att tändas en ny stjärna på himlen som lyser starkare än alla andra, där väntar han på Dig.
Jag finns här för dig. Jag kommer alltid att finnas här för dig, det vet du.

Som ja sa..

.. så ska ni få lite bilder! Hade inte så många, men bättre än inget!


Sverige 24.5 2010


Borgå 11.4 2010


Student 30.5 2009


Rida kamel i Sahara 17.3 2009


Och så till dagens bilder:

De e nog så förbaskat skönt att komma hem kring 18.30 och solen ennu skiner när man ska ut med hunden.

Nu ska ja försöka hitta på någå klokt att göra..

22.59

Kul att vakna imorse och konstatera att det har bytt till sommartid och jag hade sovit till 11.30    -.-
Sommartid i all ära, men jag fullkomligt HATAR att vakna och konstatera att jag ha sovit bort halva dagen, utan att ha krabbis. Har man krabbis är allt acceptablet.

Mina stygn har läkt bra, har nästan inte ont alls mer, lite river det till ibland, men inte så farligt. Ska kolla på lite Tv och sen krypa i säng i nya, rena sänglakan i en städad lägenhet. Underbart!

(sori, de blev ingen bildbomb idag, blev upptagen med en mass annat)


I början av sommaren hade jag bleka ben och nästan svart hår.


Imoron måste ja gå igenom alla mina bilder (om ja hinner ;)

Dagen då

Vaknade kring 8 av att Tyke låg under mina ben under täcket och svettades (?), slumrade en stund och steg sen upp för att fara på jobb. 10-14, sen hem ett varv och så ville R bjuda mig på mat, så vi for till karis. Efter det hem tillbaka och packa bastuväskan och iväg till M&P på bastu och hemlagad pizza :) Hundarna sprang som dårar ute på åkern nu när skaran håller igen ,och såklart blev ju min kamera hemma :@ , så sen lite bastu och allmänt chill och nu sitter ja hemma på soffan. Är ganska sugen på att sitta uppe hela natten och kolla på gamla filmer, men ja tror att ja sku somna efter 15 min av den första så.

Ja ha btw haft elohiiri under mitt öga i 2 dagar nu, så jäävla störnade! Kul sendå att stå och seriöst försöka berätta om innehåll, proteinmängd, fettmängd i hundmat osv åt kunder när det rycker i ögat som aldrig förr. Kul!Ni vet inte hur jag saknar detta :(


Imoron ska ja gå igenom alla mina foton så håll utkik, en bildbomb kan vara på kommande!


Kom ihåg!


Just trein

Vill seriöst ha ORDENTLIGA utekläder. Inte så smidigt att vara ut och springa med mjukisbyxor..Dessa sku vara riktit najs. Nike från Stadium 39,95

SOC, Stadium 39,90


Hurtta treenisäärystimet 39,90


Och sen då såklart min pärla, Hurttas treeniliivi!


De sku vara så skönt att ha ordentlig utrustning när vi far ut på våra långlänkkar, men min ekonomi tillåter inte något sånthär alls nu för tillfället. Får vara fortsätta vara glad över min väst bara :)

23.22

Kollar på Beck. Har varit på stan hela dagen och en sväng hem till Linda på mat. Är ganska trött nu efter en hel dag på stan, så ja ska eta lite yoghurt och sen gå och sova. Imoron till skolan igen, weii! Och sen på jobb. Det gick ganska bra att få intervjuerna insamlade idag, så de sista får vi hoppeligen in imoron. Men nu ska ja göra mitt innan ögonen går i kors. Nattnatt!

21.40

Sådärja, nu har hunden somnat, ja ska snart gå och duscha och sen äte lite (mer) yoghurt och sen gå och sova. Imoron SKA ja iväg, tänker fan inte ligga hemma en dag till, blir ju knäpp! Ska spendera hela dagen med Linda och Danu, hoppas att vi når vårat mål så är den saken ur världen.

Ska ta ut stygnen om 1 vecka, nästa sak att känna obehag för. Blev aldrig riktit sådär supernervös för denna operation, och det behövde jag ju faktiskt inte heller. Att "spjälkka" en tand i flere bitar och plocka ut med hörs värre än det är, tacka vetja bedövning!

Men nu ska ja göra lite kvällsrutiner samt plocka alla grejjer tills imoron, kommer att bli en lång dag. Gonatt!

Blööh

Idag har ja ont. Så ont att det inte var någon frågan om att fara till skolan. Så fort ja rör på min lite mer börjar de värkka när blodcirkulationen kommer igång, uök. Så med andra ord kan ja inte göra mycket annat än sitta och slappa. Borde städa lite nu när ja engång är hemma, men ja tror inte att de blir till nånting. Den konstanta blodsmaken är inte heller någå vidare.

Hehe

Försökte nyss äte en fiskhamburgare. Det gick inge vidare, efter lite på halva hade jag så förbaskat ont att ja slängde resten. Soppa it is! Om det känns såhär imoronbitti far jag nog inte någonstans, kan ju inte äta i skolan heller!


Nåja, nu ska ja vänta påatt Tyke ha eti mat och sen fara ut och ta lite frisk luft. Det är ju inte somatt jag har opererat benet direkt.

12.10

Sådärja, så var ett problem ur världen! Så nu sitter jag här, bedövad ennu och försöker få i mig lite bananyoghurt. Kanska kämppigt nog med tanke på att ja knappt kan öppna munnen för de gör ont i käken. Men själva ingreppet var ju a piece of cake! Kände ju inget, bara att de skaka lite i hjärnan när dom borrade, men annars inget! Men det värsta delen kommer väl när bedövningen släpper. Så såhärlångt mår jag fin! Nu ska ja peta i mig de sista av yoghurten och sen försöka gå och röka. Bye!

09.53

Idag smäller de. 2 gånger föratt vara exakt. Skulle nog ha lust att göra en hel massa annat än ligga i tandläkarstolen 1½ timme denna vårdag. Som att shoppa lite, men har inga pengar så de jämna väl ut sig där  då. Ska börja söka mig, kör med lökärin och huppari idag. Uppdaterar när ja kommer hem så får ni se min vacka (och säkert aningen uppsvullna) nuuna.

Men nu iväg!

18.51

Min kropp är ganska konstig, eller inte konstig men jävligt smart egentligen! Imoron ska ja ju och dra ut 2 visdomständer (auh, i know) och nu kvälln före så börjar den enda böka på sig vilket gör att de e ganska sjukt där. Är det bara ett sammanträffande? Or does the fucker know that we are killing it? Säg det.

Hade en jävligt onödig dag i skolan. Fick inget klokt gjort. Förutom att printa ut 350 frågeformulär som ska vara ifyllda till måndag. De e 700 sidor de ska ja berätta för er. 50 per knopp, och då ska vi räkna med att jag är sjukledig iaf imoron som vi hade reservera hela dagen till att få dem ifyllda. Men ja fixar de nog, de gör ja allti ;) Nu börja mina ögon svida me. Kanske att min kropp hysteriskt försöker hindra mig från de som ska ske imoron? Nej, smart kan den endå inte vara. Nu ska ja ringa ti mamma. Adjö!

Blä

Sitter i skolan och möglar bort. Skall snart börja starta mot jobbet och sen hem efter kl. 18. R är hemma så de ska bli mysigt att spendera lite tid tillsammans. Gaaah, ja har så tråååkit. Först har man så f*ttan me saker o göra i en kurs och absolut inget att göra i en annan. Kul.

Det blir bara bättre och bättre

Okej, efter detta inlägg ska ja sluta gnälla. Men om de inte sku vara bara några veckor kvar nu, så sku ja haistattaa vitut åt skolan.

Ja ska dra en lång historia kort. Vi har hållit på med ett jäkligt stort och ansträngande projekt enda sen februari och nästa vecka ska vi slutföra detta projekt. Så skulle en sammanfattning av detta projekt in till skolans högst uppsatta kokko för godkännande idag. Vad tror ni att svaret blev? Jo, hon ansåg att detta projekt inte kan utföras om man inte blandar in lite mer människor i det såatt alla ska få sin röst hörd (p.g.a hennes personliga åsikter). Så vad betyder nu detta? Jo, arbetet är inte godkännt och föratt det skall bli det måste vi ha o.t.m 2 utomståendes åsikter med. Vilket betyder att vår jäkligt tajta tidsplan kommer att fara helt åt reven, vi kommer inte att bli klara till deadlinen (vi ha måsta lägga in jäkligt mycket av våran fritid föratt tillsammans kunna genomföra detta i tid). Med detta riskerar vi då alltså att alla i gruppen blir underkända i kursen. Och detta betyder då för mig att jag inte blir klar i år om vi inte får detta fixat. Och nu är det då alltså endast denna höga kokko som är emot detta.

Dethär blev nu ganska råddigt, med ja väljer att lämna ute benämningar föratt inte göra situationen värre.

Behöver jag ens beskriva mitt sinnestillstånd? Eller hela gruppens? Vi har jobbat enda sen Februari föratt få denna ena del av projektet klart föratt allt skall gå igenom, och nu 3 dagar före vi skall börja med det slutspurtten kommer detta.

Vad kommer härnäst? Att man inte får gå en utbildning på 2 år kanske?

Vill ni veta vad jag är?

Vill ni?

Jag är en bitter studernade.

Bitter.

Bitter på att slita reven av mig 24/7 utan att få något tillbaka (förutom en utbildning.. weheei) Bitter på att aldrig ha någå pengar. Bitter på att inte ha någon fritid. Bitter på att när man kanske råkar ha lite fritid går den tiden åt att stressa över allt det som borde göras men som jag inte hinner med. Bitter på att det finns andra människor som gör mig ENNU mer bitter. Bitter på att inte få vara bitter utan att någon skall ha något jääävligt klokt att säga om det. Bitter på att man tydligen inte skall få vara sig själv.

Bitter på att vara så jävla BITTER helatiden. Ja vill vara glad och snäll. Okej jag e snäll och ganska glad på alla andra ställen än i skolan. Men av något konstig orsak finns det alltid nånting under skoldagen som gör mig så totalt förbannad att ja knappt kan kontrollera mig själv.

Och om jag hör frasen : Men såhär är det i det riktiga arbetslivet också! en gång till så slaktar jag någon. Ja har av 5 års erfarenhet nog lärt mig att saker och ting kan skita på sig riktit ordentling i arbetslivet, och man kan inte ha kort stubin bakom kassadisken, JAVEET! Man måste vara aktiv på arbetplatsen, man kan inte bara sitta vid ett bord och inte göra något. JAVEET! Hissus, kan man inte bara få bli behandlad som den man är; En vuxen, självständig kvinna. Och inte som någon jävla teini som skall på sitt första sommarjobb.

Nu tänker jag släpa upp min bittra röv från soffan och fara ut och springa av mig mina argessioner. Och kommer det tammifan någon mentalt störd harppa och börjar gläffsa, så springer ja över hon.

Morjens!

Kom just in, ha nu plocka fram kläder för imoron och sitter och väntar att R kommer hem, så ska ja laga naglana sen (igen) och gå och duscha. Träffade på en kvinna med seriösa mentala problem idag. Vi var ute med Tyke och så kommer det en kvinna gående emot med sin rullator. Hon börjar locka på Tyke innan vi ha hunni enda fram och pratar babyspråk med honom. Så då tänker ju jag att hon vill hälsa, så ja låter honom gå lite närmare henne och mittiallt, medan Tyke sitter på marken framför henne och viftar på svansen så skriker kärringen (på finska då) Nejnej låt den inte komma hit! Den bits! Så lite cofused så säger ja att han e supersnäll och biter inte, men då skriker hon lika hysteriskt igen att ja ska ta bort min bitande byracka därifrån..

Alltså PÅRIKTIT! Hur jävla myky vrickade människor finns de egentligen? Altså denna kvinna måste ju ha haft någå mentala störningar. Grannen såg hela showen och kom och sa till mig att jag skulle ha borda släppa hunden på henne, även om han aldri sku göra något åt nån, för hon hade gått omkring i matbutiken i 2 timmar bl.a såatt.

Först blev ja ju förbannad, men sen börja ja skratta. Stackars kvinna vetni, hon hade nog säkert en lite röd och en liten grön gubbe mellan sina öron tror ja. Huhhu, tur så är man själv "normal" ;)

Skön dag

Slapp tidigare från skolan idag (för en gångs skull, slutade 12, borde egentligen ha varit i skolan till 16) så ja for varve via Säästöpörssi, men fick inte vad jag ville ha så ja kom hem. Diskade och satt på en maskin med byke, och sen ut med hunden. Det var ju så underbart väder så vi passade på att gå till hundgården. Ja tror att ja låter bilderna prata för sig.


Såhääär kul är det att kasta kepp!


Så poserade vi lite


Och så fick vi lite raivare..


Och kastade pinne igen!

Ja fick mig ganska många goda skratt när ja såg igenom bildena, han är nog en lite piru. Men nu ligger han o sover så ja tror att ja ska belöna mig själv efter att ha städat hela lägenheten med en film och lite Toblerone :)

23.12

Cha! Kom just hem efter att ha vari på kaffe med C, riktit kul. Har tråts det en smula på nervena (som vanligt nuförtiden) så ja ska ta och gå och lägga mig. Hoppas att jag är på bra humör hela dagen imoron.

Snabbis

Nu iväg på mammas födikalas! Hörs ikväll.


Haha, kolla så skitig spegeln är :D

Tröjja: Gina
Leggings: Seppälä
Smycken: H&M

Suck

Don't you just love doing homework on a Saturday night?BläBlä x 2

Imoron är det tidig väckning, skall se på ett program om hundutställningar som börjar kl 9. Kanske man ser någå bekanta där, vet aldrig.

Men nu ska ja försöka få detta fanskap klart så ska ja gå och lägga mig sen.

14.58

Vad ska man göra idag då? Kanske gå emot det fina vädret och kolla en film? Ikväll måste jag endå göra skolgrejjer så.

Shit en sån dag på jobbet! Härrejävlar, hann ju inte ens äta och att gå på vessan ska vi bara glömma. Men kul att försäljningen löper :)Se så trevligt mottagande jag fick när ja kom hem :D

13.45

Morjens! Mår mycket bättre idag, kom hem för typ 1 timme sen och nu ha ja eti o vari ut med Tykisen. Köpte haukunestopanta åt honom igår o de funkkar skitbra! Det vibrerar varje gång han skäller (eller av en stöt, vilken inte är så bra) och han håler på att skita ner sig varje gång det vibrar, så han glömmer nog bort vad det var han skällde för och tystnaden är återfunnen. En annan nackdel är att bandet reagerar även på när andra hundar skäller så han kan inte ha den på helatiden när vi är hos mamma t.ex.


Han tycker väldigt synd om sig själv när han har det på så han troma sig med våld i min famn, så ja måsta utnyttja tillfället och ta några bilder.Men nu ska ja vänta att R kommer hem och sen börja söka mig på jobb. Hörs kanske ikväll!

13.51

Ska ta och börja söka mig mot jobbet. Känner mig inte på topp efter dagens mindre angenäma händelser, men måste.

20.23

Idag hade vi då en "utedag" så vi var ut och traska på isen. Helt okej, passlig motion! Har egentligen inte så mycket att berätta idag, ska fortsätta odla mina gråa hår (läs. studier) och sen försöka hitta någon vettig version av Beethoven.


Hyvä me!

Svar till mamma: Tyvärr så har ja int så bra kamera att ja sku ha kuna ta bilden själv :(

Nu distanskurs!

17.53

Kvinnodagen till ära skall jag och min bästaste nu ut och äta. Tänk att han kom ihåg kvinnodagen före mig!

Vetni..

Alltså kan någon påminna mig varför jag tyckte att det skulle vara skönt att komma tillbaka till skolan och ta det lite lungt efter 16 veckor praktik? Att sätta sig ner och dra in all den information man bara kunde. Bullshit. Vi har så mycket att göra att allt nästan bara blivit en enda smörja i min hjärna. Jag är så förbannat stressad att jag snart inte vet vart jag ska fara.

I luften hänger nu ett STORT evenemang som vi i klassen ska göra. Ett stort kundarbete som kräver tid och energi samt en massa rapporter att hålla reda på och så en distanskurs. Jag kommer att vara ett vrak när allt detta är klart. Om det någonsin blir det..


Skit

Jag kommer att ha gråa hår innan jag är klar med denna förbannade utbildning.

Inget nytt

Morgondagens kläder framplockade, naglarna fixade och handväskan packad. Imoron börjar en ny vecka med nya utmaningar (blir trött bara av tanken). Hoppas den går snabbt, är ganska fedup på allt som har med Axxell att göra för tillfället, inte länge kvar nu. Men nu ska ja gå och röka och sen sova. Gonatt!

Gårdagen

Gårdagen var kul! Träffade på många intressanta människor och skrattade mycket samt shoppade alltför mycket.


Alla samlade utanför Riksdagshuset, även Felix fast han försöker gömma sig.


Måste säga att frågetimmen var ganska intressant!


Och så till det viktigate; Vad jag shoppade!


Tröjjor från Gina Tricot 4,90€/st


En enorm tubscarf 9,90€H&M, kommer inte ihåg vad den kostade, kring 20€ tror ja.


Baslinnen från H&M och Gina


Tröjja från H&M, 24.95€


Superskönt tröjja från Gina för endast 9,90€!Superkul dag som jag bara kan tacka dessa människor för :)

Jag har varit skittrött och småfittig hela dagen, så nu ska ja kolla på lite Tv och sen fara och möta R till jobbet. Imoron kallar ett kort arbetspass, skönt!

Nu sticker jag

mot H:fors. Hoppas somsagt bara att tågena håller tidtabellen, så kanske man slipper hem ikväll. Det blir annars lite shopping med flickorna idag, hade fått lön igår :D hoppas att H&M levererar. Nejmen nu ska ja fara och putsa snön från bilen (vår? Yeah right!?) och sen iväg. Bloggar kanske nåt ikväll, får se!


Morgonpigg?

Terapi

Jag har hittat den bästa av terapier, att gå ut och springa varje kväll. Kuta av sig all stress och släppa alla agressioner som samlats under dagen. Så jävla skönt! Ingen som kommer och vill klappa hunden, inga bilar att måsta kolla efter, bara jag och Tyke. Och i mina öron spelar Pink och Pendulum. I just love it!


Onsdag.

Har annars blogg.se någon oskriven lag på att dom alltid raderar grejjer varje månad? Nu hade jag nämligen inga kommentarer (alls), ej heller något under senaste händelser..?

Imoron ska jag iaf spendera hela dagens i H:fors med mina klasskamrater. Kommer att bli riktit kul, ska se om jag har någå pengar att shoppa lite för ;)

Har annars inte så mycket att berätta, är upptagen mest helatiden nu när skolan började igen, så ni ska inte förvänta er någå höjdar-uppdateringar här inte. Ska nu kanske kolla en film eller någå, bara ja inte somnar, sen laga lite skolgrejjer och packa Tykes väska, han ska ti Mommo&Muffa imoron när R har kväll och jag vet inte när jag kommer hem från Hesa. Om tågena håller tidtabellen så ska ja vara hemma kring 20, men med våran tur så kanske vi är hemma först på Fredag, vem vet. Men nu ska ja chilla lite, bara ja inte somnar..

RSS 2.0