19.47

Nåja,mår bättre nu. Har bara pyttelite huvudvärk mer så. Har gjort klart mitt Marimekko projekt som ja ska ha imoron på engelska, snyggt blev det så hoppeligen går allt bra imoron! + att ja har ju mitt Yrkesprov imoron också.. hrm.. ska nu si hur det går. Meen vi får ha anteckningarna med så månne nu inte att det går bra! Ska kolla igenom alla mina papper och lägga dem i rätt ordning nu ennu ikväll såatt ja kanske har en changs att hitta något i dom imoron! Men nu tror ja att ja ska se en Disney film till och sen släpa mig till duschen.

Imoron är det jobb igen, samma sak på Onsdag men sen e ja ledig Torsdag-Söndag, och då kan jag nästan gissa var jag är :) iallafall på Fredag-Söndag. Har endå avslutning på Fredag, så måste nog vara hemma då, orkar inte börja köra från stugan till skolan, det tar så förbaskat länge.

Men nu ska ja kolla film. Bye!

Orkar inte..

Jag har huvudvärk och mår allmänt illa, men det är för att jag blev VRÅLhungrig idag i skolan åt typ.. 13.30 tiden och såklart så hade vi ingen rast så ja kunde inte fara o söka någonting att äta heller. Men nu är jag hemma, har ju vräkt i mig en ganska stor portion med mad + en köttpastej. Men huvudvärken har inte släppt än, kanske den gör det snart. Men jag orkar inte göra något klokt idag mer, så jag skall sätta mig i soffan och kolla på gamla disneyfilmer. Så det så.

Nej, jag har inte dött..

..har bara varit på stugan nästan hela helgen! Var på jobb igår till kl 18, sen for jag direkt till stugan, och kom hem därifrån nyss :) Igår var det ju ganska dåligt väder, men idag har det varit superfint, så jag och mamma har varit ute och grejjat igång stranden, krattat bort gammal vassa, ränsat växter och sånt, perfekt Söndagssysselsättning! Som jag lovade så kommer det bilder från vårat paradis!


Huset


Vardagsrummet (men nu finns det såklart möbler där)


Köket


Övre våningen


Gästhuset


Och utsikten från terassen!

De har fällt mkt träd runt stugan, så vi har mkt kvistar och sånt som skall fixas bort, så det skall vi kanske ta itu med nästa helg, som jag hoppeligen kan vara på stugan!

Men hörrni, nu måste ja ta och uträtta vissa saker! Imoron är det skola igen då, gad vad dessa veckoslut går snabbt nuförtiden, och sen laga något smått att äta! Ching!

Help!

NU ska ja fara på ett oförberett förhör på bokföring! Fick reda på att jag skall ha det just när jag kom till skolan! Dom hade tydligen haft det är jag var borta.. Fan!

Sweden

Här kommer lite bilder från resan!

23.5 2010

Vi startade då alltså åt 15 tiden från Karis mot Hesa, där båten skulle avgå 17.30. Världens bästa E körde oss dit, mig, R, J och B. Där väntade vi på resten av folket, R:s mommo & mofa samt M som också skulle med! Vi steg på båten Viking Line någonting, traskade på i TaxFreen och drack lite gott i baren, sen ganska tidigt och sova föratt vara i trimm för shoppingen i Stockholm nästa dag.



24.5 2010

Båten var i hamn 09.55 lokal tid, så vi steg upp kring 8 och gick och åt frukost och sen i land! Vi gick lämnade väskorna i Viking terminalen och började gå mot stan! Först till gamla stan och sen mot Drottninggatan, föratt göra av med myyycket pengar. Efter en hel dags traskande på stan gick vi sedan tillbaka till hamnen där Birka Paradise väntade på oss. Skitfin båt måste jag säga! Där gick vi också runt i TaxFreen, drack några kalla på baren och hade det allmänt skönt! Båten gick då alltså till Åland och sedan tillbaka till Stockholm.
Vi träffade på N, R:s mamma som jobbade där och umgicks med henne.


Fint väder hade vi också!


Dit for alla mina pengar!




25.5 2010

Vi vaknade på Birka Paradise och gick där halva dagen, sedan på eftermiddagen böt vi till Viking Amorella i Stockholm och började färden hem. Man hade hunnit bli van med Birkas lyxigheter och sedan gå över till Amorellas mindre lyxigheter så det känndes som om man skulle varit på en Ryssbåt.


Våran skitfina hytt på Paradise. R:s mommo och mofa hade en ennu fina lyxhytt.


Skitfint!


Hihi, denna bjuder jag på! En ganska sliten jag efter en hel dag i Stockholm!


Före vi skulle gå och äta middag på Birka. Blåsigt värre!


26.5 2010 

Vaknade vi på Amorella ganska tidigt, kring 06 föratt äta frukost när båten skulle vara i hamn 07.30 tiden. Åt frukosten i lugn och ro, tog en tobak efter det och började söka våra väskor och gjorde oss klara för att gå i land. I Åbo tog vi tåget till Karis, där min trogna Zio stod och väntade på mig på stationen<3


Brorsorna på vägen hem i tåget + mina och B:s fötter.


Jag måste ärligt säga att jag har aldrig varit så glad att se min läskade bil som jag var när vi kom till tågstationen i Karis! Hon va smutsig och törstig, men så vacker! Jag klämde nästan en tår när R kom körande med henne på stationen<3

Och så till vad jag handlade!


En sminkpåse från H&M ( ingen ide att skriva priserna, kommer enså inte ihåg dem), lite sprit från båten, en svart tunika med nitar från Kappahl, några vita toppar från H&M, en blårutig tunikaskjorta från samma firma. Lite tobak och karkki från Båten. Bälte från Cubus, samt några nagellack. Hudkräm från H&M, örhängen från båten samt nageldekorationer och min älsklingsparfym Be Delicious by DKNY.


Och så ett nytt Pandora armband med en ny berlock. Har ju mitt gamla fullt nu så :)

Men hörrni, nu ha ja hålli på med detta inlägg i snart 1 timme, så ja ska nog börja gå och lägga mig nu. Imoron kommer det ett inlägg med bilder från stugan, orkar helt enkelt inte börja lägga in bilder på det nu, tack 1 timme intensivbloggas räcker gott och väl för mig.

Update imoron! Gonatt.


Hemma!

Jo jag är hemma efter en kul resa till Sverige med hela gänget! Är ganska trött just nu, steg endå upp 06 imorse, så ja tänker inte lägga in en massa bilder på bloggen och berätta allt vad vi har gjort, det får vänta tills imoron när vardagen rullar igång igen. Skulle egentligen inte orka med skola imoron, men jag har ju endå fått vara borta nu i 3 dagar, så lika bra att jag petar iväg mig dit bara.

Men en sak ska ja ennu berätta innan jag går och lägger mig, och det är att min underbaraste far har hyrt en skitfin stuga till oss för hela sommaren! Men bilder på det kommer upp imoron när jag har tömt min kamera!

Gonatt!

And I'm off!

Nu pyser vi, ha de så bra allihopa så hörs vi på Onsdag!


Aahh!

Nu är allt packat (förutom smink och sånt som jag behöver ennu imorobitti), lägenheten städad, disket diskat och lakanen bytta . Så nu sitter jag på balkongen med datan i famnen, ett kall rekorderlig i handen och tobaken i läppen och bara njuuuter! Nu kan man i lung och ro fara iväg till Sverige i några dagar:)

Men höörni, ja ska inte blogga så mkt ikväll mer, bara njuta av tillvaron. Kommer inte att blogga nu på några dagar, orkar inte släpa datan med på båten, så ni lär skall inte höra något av mig förrän på Onsdag, men då kommer det bilder och grejjer, om jag inte är helt slutkörd d.v.s.

Men ni ska ha det så skönt så länge jag är borta!


-.-

Härrigud va ja e trött idag. Vaknade typ 11.30 o ville bara sova. 12.30 drog jag mig med våld från sängen och åt morgonmål eller lunch kanske vi ska kalla det.

Igår va ja på kaffe till pappsen som hade födelsedag, hittade en superfin present till honom i sista minuten :)
Så var vi och simma med hundarna och blev attackerade av en hel myggsläkt. Så mkt att jag hann ta av mig min tröjja så hade jag 4 myggor på båda mina ben så ja sprang omkring med en björkkvitst och vispade hysteriskt runt mig, men inte klarade jag mig från dom jävlarna fördet. Har många stora bett på mina ben, mina armnar och vid hårfästet. Dom stakcars myggona hade nog inte sett kött under sin livstid.

Idag ska ja fara lite före 4 till mamma och pappa o köra dem till ekenäs, sen ska ja hem och packa det sista och städa såatt de e fint när vi kommer hem på Onsdag.

Skall lägga upp en bild på mig och V, när jag vaktade honom i förrgår.


<3

men nu ska ja packa lite av de kläderna som jag bykte ( heter det så?) igår.

Update troligen lite senare.

Jahapp

Igår fick pojkarna kesäloma. Fan jävlars skit fan. Men faktum är att man inte kan vinna VM när det endast är målvakten i sen lag som kan spela. Tyvärr.

Solen

Gad vilket väder! Mina armar har börjat bli bruna nu, så måste försöka hålla det uppe:)
Ikväll ska ja vakta V :) och sen kanske på kaffe med C, måste se lite hur sent det blir hos systern först. Men nu måste jag fortsätta med bokföring, såatt ja inte blir så mkt efter, missar ju endå 3 skoldagar när jag är i Sverige!

Update senare!

.

Har egentligen inte så mkt att säga idag, en vakio ganska skön dag bortsett från en ganska hård hedare som ja hadd tidigare, men tur så finns det Burana! Kom just hem från M&P, var med syster och simmade med hundarna, tonade håret och snackade skit.

Imoron ska ja vara V vakt en stund när syster och Å far på hundskola. Skall bli jättekiva att vara ensam med V en stund, det är länge sen man har varit där med honom.

På Söndag far vi ju till Sverige på lite semester. Skall bli skönt att komma bort lite.

Jag har annars köpt 3 par nya leggings idag i Seppälä, ett halsband och en ny fin blå tunika/skjorta. Passar bra nu till varma dagar så slipper man gå med byxor, drar helt enkelt bara leggings och en tunika, skönt.

Men hörrni, nu ska ja börja söka mig i säng, känner att knoppisen är påväg tillbaka. Uppdaterar säkerligen mer imoron.

nattinatt!

Blommor och jävla Ryssar!

Vad är det med domaren i dagens match? Varje gång man kollar upp på TV rutan, har finnarna en utvisning! Men när ryssarna tacklar så att finnen flyyger lägs isen, så nej, då ser domaren ingenting. Diskriminering säger jag.

Nåja, sådär annars så ha ja varit ytterst dukigt idag, har skurat och moppat hela balkongen.. Utvisning igen!? Nej vettni nu!

Ja, städat hela balkongen, köpt blommor och mylla samt blommställningar och superfint blev det! Kolla bara:


"krukan" från Kodin Tavaratalo, blommorna från Pörssi


Blommorna Pörssi och kärran Kodin Tavaratalo


Samma sak här :)


:)

Alltså, ja kan inte ens beskriva den vrede jag känner när jag ser på denna förbannade match! Ryssen tackla just finnen så att finnens arm brast, får 2 min för det, och sen tacklar finnen ryssen och har armen lite är höjd, och från 10+2 min!?!  Si mig djupt i reven. Och om någon nu kommer och säger att " den bästa vinner " så fan tar jag livet av den! Gad.

Kanske man börjar höra lite skottlossningar här snart när alla grannar skjuter sig när det skiter sig för finnarna i VM..

Balkong

Efter en måttligt stressande match i lätkä ( som vi vann 5-2 ) så sitter jag nu hemma på balkongen och tänker hälla upp ett glas cider och kolla på en film i datan på min balkong! Härligt :)

Jag tror att jag vill till Kodin Tavaratalo igen imoron och söka ställningar att ha blommorna på på min balkong. De sku vara skitfint med en svart i metall. Måste fundera på saken men nu, film! Tänker inte ens berätta för er vilken film jag tänker se, det är för skämmigt :P

Later!

Kli-handlan-krapula

Min solbränna kliar något införbannat, och så kan man inte ens skrapa, för det gör så införbannat ont! Men som man bäddar får man ligga, tyvärr. Kanske ja borde anställa någon som sku konstant påminna mig om hur man inte ska bädda?

Nåja, igår va de festas och firas C 20års fest. Blev kanske lite för mkt, men kul va de! Börjar känna nu att jag kanske drack lite för mkt igår. Nåja, gick lite igenom bilderna och tänker nu bara lägga in dom bästa!


Me and my honeybee



Jo, det blev några för mycket


Läpp-sniff


Och sen till dagnes handlande! Vi konstaterade att Kodin Tavaratalo var öppet till 19.00, så efter en snabb Battery i solen körde vi iväg och handlade lite smått. Min fångst för dagen ;


Sen när ja någongång kommer att köpa blommor till min balkong :D


En söt liten låda att ha mina Te-påsar i, färgen passade ypperligt med mina andra köksmöbler :)


Och en Medicinlåda till alla våra droger.


So cute!

Allt detta altså från Kodin Tavaratalo för under 30€, ganska bra om man gämnför vad man får betala för dessa lådor i Plaza Center eller Karisma?

Aja, men nu ska ja börja fara o duscha och sen i säng.

Sovgott!

00:27

Hellou!

Dålig update javet, men ja har inte varit hemma. For ju till Ben igår och kom hem ett snabbt varv idag på förmiddagen och sen till M&P och sola! Låg i solen i typ 3 timmar.. Uups. Så nu e ja röd. Men det röda ha börjat bli brunt redan, så de e najs :)





Såå skönt vettni :)

Och så vann vi ju både USA och Vitryssland i lätkä :D Ja kanske inte behöver bli landsförädare iallafall.
Men nu ska ja ta o läsa lite bloggar, smörja in mig med After Sun och sen och sova. Skönt att vara hemma igen :)

:@

Jag far just precis o bulttar på dörren till lägenheten ovanför oss. De ha spelats musik hela förbannade natten och hela förmiddagen, så högt att för tillfället hör jag nästan inte ens ljudet från min ägen TV. Jävla fyllhundarn endå!

Pust

Nu va de semester hörrni! Gud va lyxigt :)

Skiftet gick ganska snabbt, det var endå mkt människor idag när allt är stängt imoron. Skall till mamma imoron bara ja vaknar, hoppeligen håller det fina vädret i sig! Dom hade först lovat 22 grader och sol till Torsdagen, men nu såg ja just på Foreca att det skall vara sol imoronbitti och molnigt på eftermiddagen. På Fredagen kollade jag igår att de sku vara 23 grader och sol, men nu visar det 24 grader och moln.. Nåja, ja ska nu se vad det är för väder imoron när jag vaknar och samma sak på Fredag så ser jag sen vad jag gör. Men imoron far jag oberoende till mamma ett varv, hinner inte dit under veckoslutet så.

Sitter och kollar med ett halvt öga på lätkä. 1-0 är läget nu till USA. Men jag är pessimistisk till detta, jag tror inte att vi kommer klara denna match. Men nu fick pojkarna just ylivoima, så kanske att det löser sig iaf. USA har bara en så förbaskat bra målvakt :S

Men jaja, skriver mer imoron :) Eller kanske ennu idag, beroende på hur matchen går.

Onsdag

Hur kan man inte älska livet när solen skiner och det är varmt! Så varmt att vi låg med flickorna ute på läktarn och solade i lite på en timme :) Gud va skönt. Skulle ha kunna ligga där hela dagen, men nej, man ska in och sitta framför någå förbannad dator och laga bokföring.. suck.

Aja, ikväll ska ja iaf på mitt sista arbetsskift före semestern <3 imoron hade dom ju nog lovat dåligt väder, så kanske man måste sitta inne och glo då, men sen på Fredag +23 grader och enbart sol! Och jag e ledig<3
Då ska de stekas vettni som aldrig förr. har saknat detta väder någon ortoligt mkt.

Men nu ska ja fortsätta höra på musik och göra ingenting. Orkar inte bokföra nu, och jag tror inte att det är så många andra heller som gör det nu så :)

Men ja uppdaterar kanske mer när ja kommer hem från jobbet ikväll! Ajo, men de e ju lätkä idag, kanske ja inte hinner uppdatera då, beror på hur det går.


I like

Säg vad ni vill men jag får gåshud

Keri Hilson - I Like

Händerna torra som krut.

Vet ni vad jag gjorde när ja kom hem från stan? Ja va superduktig och började byka. Ja sku säga att de blev 3 maskiner med byke, o nu e de bara 1 påslakan och 1 underlakan kvar :) Kanske man sku börja lära sig att bya en gång i veckan, och inte 3 ggr på samma dag var tredje vecka.

Nåja, så hade jag dessutom ett påslakan som måsta tvättas för hand ( de sku säkert ha gått att tvätta det med ett specialprogram, men jag hittade inte bruksanvisningen :S) Sen konstaterade jag att det facket som tvättmedlet skall i var helt fullt av torkat pulver, så ska sku putsa den föratt man sku se skalan på om hållaren är full med medel eller inte.. Detta var resultatet:

Fullt med kladd..


..och allt denna smörja fick jag utpetat därifrån.


Inklusive en enorm stenhård klump med ihopsmällt pulver :S

och ni ska tänka att denna tvättmaskin är ca 2 månader gammal..
Aldrig mer pulver!

Jag kan inte fatta att dom ens kan få sälja sånthär? Jamena, jo okej om ja sku ha satt dit massor av pulver på en och samma gång, men ja satt ju så mkt som det stod på påsen?
Jag skall iaf aldrig mer använda pulver..

Sådär annars så ha ja också städat hela lägenheten, så nu e allt på topp igen:) Så kan man vara ute Torsdag och Fredag när det skall bli så bra väder:)


Nåja, nu ska ja kolla på TV och smörja mina stackars små händer. Ha de bra!

Alltså..

På rasten for jag iväg efter hörlurar, battery och lite karkki, så allt känns bättre nu! Hur materiell får man bli? :P Nej men ja måste på allvar säga att ja blir på så mycket bättre humör när ja får lyssna på musik medan ja gör någonting istället föratt bara sitta knäpptyst.

Så fick ja viesti från jobbet om att dom vill ha mig på jobb ikväll, men nejnej sa ja. När vi nu för en gångs skull jag coh R slutar samtidigt så vill jag nog spendera hela min dag med honom. Så är det bara. Skall endå på jobb imoron så.

Men hörrni, ja uppdaterar mera sen när ja kommer hem.

Neverna..

Imorse när ja vaknade va allt bra, kände mig pigg och på topp, men sen.. För det första så är det bara ett faktum att konstatera, ni som är rädda för att köra enligt hastigheterna, håll er borta från vägarna då för helvete!
Jag hade igen en förbannade jävla propp framför mig när ja körde till skolan som fila på mellan 60 och 70 km/h på 80 väg. Vägarna är så krokiga, att jag inte slapp förbi, så när den förbannade jävla idioten äntligen kunde maka på sig, så hade vi en kö på 8 bilar. Om ni är så förbannat rädda för att köra, eller har dålig syn eller någå, så håll er borta då, förstör inte för andra människor som faktiskt kanske har en tidtabell att följa. Någon vakcer dag kommer jag att stanna en såndär jävla kuk och skälla ut den som aldrig förr. Fan endå.

Nåja, detta resulterade ju då i att jag blev försenad, och när ja kommer till klassen sitter någon jävla idiot på min plats. och mina hörlurar fungerar inte! Så nu kan jag inte lyssna på musik. Att fakturera utan musik går inte. Det bara går inte!

Slutar iaf 14 idag, så ja ska och handla mat och sen hem. Tänker bara sitta hemma och sura idag. Fans jävla skit fan. Så hjälper det ju inte heller att jag fortfarande har på nervena med Nelly.com

Kan någon snälla skjuta mig nu.

Eld i byxorna och förbannade Nelly.com

Håll nu pojkar för fan! Om vi förloara nu så e vi ute från VM. För helvete!!

jag tänker annars aldrig mer beställa från Nelly.com. Dom har tydligen inte sina räkningsgrejjer i skick. Först skickar dom ut en räkning som referensen inte fungerar på, sen när man tar kontakt med dom så tar det för det första en vecka per gång innan man får svar från dom, co så frågar dom samma saker varje gång. Ja ha skicka mitt kvitto på att jag har betala den förbannade räkningen säkert 50ggr, och sagt att den referens dom har skickat har varit felaktig, för min internetbank godkänner inte den, men dom tycks inte fatta vad problemet är. Har hållit på med denna förbannade räkning nu i snart 1 månad. Orkar inte. Har försökt hålla huvudet kallt, men när det kommer samma frågor gång på gång på gång, så blir man ju og lite fittig.

Men hörrni, nu ska ja ta o kolla på lätkä, de gäller nu, sista perioden o läget är 1-0 till oss. Håll nu pojkar för helvete!!


Måndag

Mysigt att vakna av att någon ungen i lägenheten bredvid troligen spyr, för han skrev och hostade och spottade. Mojsigt! Nåja, denna dag har börjat ganska bra, kämde mig pigg redan när jag fick upp ögonen, lite ont i magen har jag men whatever.

Ska ringa till en gubbe som ska fixa min vindruta på bilen idag, hoppeligen går det ganska snabbt, såatt jag kan få tillbaka min bil ennu idag, så kan jag göra något imoron. Om inte, så då kommer jag högst antagligen att bli hemma hela dagen. Ringer till skolan och säger morjens.

Men nu ska ja göra någå klokt här i skolan, o sen se va man hittar på.

Morsdag<3

Hinner inte blogga så mkt idag, det är endå morsdag! Efter att ha sovit som en stock, somnade samma sekund som jag la huvudet på dynan och vaknade inte förren kl 12, så känner jag mig pigg och glad idag! Efter gårdagens skräppmatch i VM så har jag lugnat ner mig.

Jag skall nu kolla Sveriges Värsta Bilförare avsnittet på TV och sen duscha och börja söka mig till mamma. Sen till Tallmo och hälsa på svärmor.

Update kanske ikväll.

Ha en bra dag!

Ennu mer på nervena!

Alltså, Danmark har aldrig varit ett problem, men alltså.. Jag vet inte ens egentligen vad jag ska säga om början på Finlands VM 2010 spel..Danmark-Finland 4-1 4-1!?!!? Kan någon förstå detta? Endera är Danmark så jävla bra iår, eller så är det Lejonat som e helt från reven. Jag e ennu helt paff.

Vet inte ens vafrör jag egentligen ser på VM, blir endå bara arg varje gång. Men, ibland får man ju nog bli glad när vi vinner någon match, men för det mesta blir man bara förbannad i finalerna när någon annan tar guldet framför näsan på en..

Nåja, har tagit en Burana nu, fick ganska hård hedare under matchen, så ja ska börja söka mig i säng. Detta känns fortfarande overkligt. Gad, Danmark?

Jag får på nervena!

Mitt saldo for fast inatt. Kl 05.32 tycker visst DNA att det är jätteviktigt att skicka iväg ett viesti om att mitt saldo är spärrat, vilket resulterade i att jag flög upp från sängen och höll på att få en hjärtinfarkt.. kl 05.32. Tack DNA. Nåja, for på jobb runt 8 och konstaterade ca kl. 14 att R hade ringt. Men jag kunde ju inte ringa upp, så jag tog firmatelefonen och skulle bara snabbt ringa och fråga om han höll på att dö eller någå. Men då svarar inte det förbannade jäveln! Och när ja skulle ringa igen fungerade inte telefonen, den fick inget nät, så det gick inga signaler fram.. Försökte skicka ett sms, men det fungerade ju inte heller.. Försökte enda tills 16.oo att ringa till honom, men inget nät = inget samtal. Så nu sitter jag här hemma, vet inte vart R är (det var säkert det han skulle ringa och säga) och kan inte ringa någonstans. Och jag sa till honom imorse, att jag slutar kl. 16, och nu är klockan 16.40, så varför kan han inte ringa igen!? Gad, ja blir galen. Nu vet ja ju inte om ja ska laga mat eller nej osv.. Jävla skräppa!

Tack så satan!

Här ha man skrivi ett långt inlägg med bilder o allt, o när man ska publicera det, så stärvar blogg.se!
Nåja, men jag kom iallafall hem från jobbet för en stund sen, och har ingen lust att gå ut genom min ytterdörr imorgon. Vill bara sova. Men det får jag göra på Söndag istället sen då bara. Så kom jag att tänka på att jag ju faktiskt har bara 2 jobbdagar kvar mer och sen semester. Fast jag endå har skola, men det är ganska skönt att veta att man får sova på helgerna :)

Men nu kom R hem så ja ska ta o vara lite social och inte bara sitta som en nörd fastklistrad i datan.

Update imoron.

Obehagliga brev..

Hej. Har kännt mig relativt bra idag, har varit på hälsogranskningm skrivit tent ovs. Det har regnat hela dagen, men det har inte tagit mig på nervena. Men, sen kommer man hem, skulle bara vilja lägga mig i sängen och sova, men nej, man ska ju såklart på jobb :/

När jag steg in genom dörren och gick in till köket hade jag fått ett brunt kuvert från posten. På den stod det Åklagarämbetet i Västra Nyland, och mitt hjärta stannade. Jag hade små misstankar om vad det kunde vara, och tog med långsamma rörelser upp kuvertet.. Trafikförseelse. jahapp. Alla minnen kom tillbaka och jag hade bara lust att slänga mig i sängen och ligga där. Nåja, beslutet lyder som följande;

De båda parterna samt de av polisen förhörda vittnen har en från varandras berättelser avvikande syn på häldelseförloppet. Eftersom utomstående bevisning inte finns att tillgå kan händelseförloppet inte påtagligt fastställas. På ovan nämda grunder anser jag att den inte tillförlitligt kan visas att Holmberg skulle ha gjort sig skyldig till trafikförseelse på det sättet som beskrivs i förundersökningen. Jag väcker inte åtal.

Alltså, blev det inget av denna krock. Hur skall man förhålla sig till det då? Hm. Bra för mig, men jag tycker endå att det var han som gjort fel. Nåja, kanske lika bra såhär.

Men förbaskat obehagligt när alla minnen kommer tillbaka. Den totala hysterin, den skrikande kärringen och alla glooende teinin. Hoppas värkligen att detta inte kommer att hända igen.

För mig var detta ett positivt beslut ekonomiskt. Min bil fick endast en liten buckla och några rispor medans han bil måsta föras till bilservice med bergning. jag hade den turen att han körde in i min fälg, så hans bil blev mos, medans min endast fick lite bucklor.

Nåja, så ha man vari med om dethär också. En sak till som jag kan stryka från min "thing to do" lista. Ajnej.

6/5/10

Godkväll! Efter en lång (?) dag i skolan bestämde jag mig föratt fara till mamma en sväng. Orkade inte fara hem, här e så förbannat råddigt, men ja tänker städa lite imoron innan ja ska på jobb. Fick annars veta min semester idag, gud va skönt! Har ledigt mellan 12-29.5, och under denna tid kommer jag då att vara några dagar i Sverige. Fast de e bara Sverige, men de ska endå bli såå skönt att slippa bort lite, vila hjärnan lite.

En sak som jag inte för mitt liv kan förstå, varför skall Finland låna 1,6 miljarder euro till Grekland som nu plötsligt har det så dåligt, när vi själva inte ens kommit ur vår lama. När vi inte har pengar att hålla sjukhusena kvar, att hålla lärarna eller skolorna? Man kan inte hjälpa andra om man inte kan hjälpa sig själv.. Och allt detta p.g.a EU. EU är från reven. Vad har blivit bättre? inget. Jag tycker att vi inte skall låna dessa pengar till Grekland (eller ge ska vi väll säga, vi kommer aldrig att få dem tillbaka) så som det ser ut nu kommer Grekland att få sammanlagt 110 miljarder € föratt lappa sina hål. Är jag den enda som tycker att det är något fel på dethär?

5/5/10

Aloha!

Kom hem från en stund sedan efter att ha vari och köot en soffa, varit på kaffe med C och tvättat min bil. Nu skiner hon finast av alla på parkeringen igen :D så saker vettni.. Har inte så mycket att säga idag, blev ganska många saker sagda igår, så jag tror att jag skall klä på mig min pyjamas, laga mig lite kvällstugg och krypa ner i soffan med älsklingen.

Gonatt!

Nämen..

Okej, detta blir då det vadå.. fjärde inlägget idag? Man får ju nästan skämmas. Nejmen nu har jag på allvar någonting att säga, någonting viktigt!

Jag och min bästa vän hade en liten diskussion idag angående kroppsideal.
Det har av någon konstig anledning blivit okej för alla människor att kommentera smala människor. Och dessa kommentarer är inte alltid så vackra. På något vis har det blivit så, att man lär sig i ung ålder att inte kalla tjocka tanten för tjock, eller att det är pinsamt att fråga när någon har beräknad tid, även om den kanske bara hade en lite rundare mage. Men att säga till någon härregud vad du är mager, har du ätstörningar? det är ingenting någon lyfter ett ögonbryn för.

Många människor fattar inte att man kan vara för smal utan att man vill det. Det som gör att andra människor går upp i vikt, det fastnar helt enkelt inte på alla. Detta är minst lika känsligt för magra människor som för feta, som allmänheten tycker så om att kalla det! Men på någon sätt är det okej att ge fula kommentarer mot smala, men inte mot stora människor. Båda dera kan göra exakt lika mycket föratt nå sin idealvikt, men endå är det tydligen skillnad på folk och folk.

Som en förvirrad tonåring är det inte lätt att acceptera sin kropp som den är, man har komplex av alla de slag av alla orsaker, och att ha någon vuxen som står och ser på en med lidande ögon och säger; men härrigud flicka lilla va du e mager! gör ju inte det lättare. Först ser man på TV en massa supersmala modeller och sizezero trender som kanske har samma kropp som en själv och sen plötsligt kommer det någon och säger att man ser sjukligt mager ut. Jaha, och vad skall man då tro på? Inte undra på att tonåringar mår så psykiskt dåligt som dom gör..

Som tur så har man som vuxen börjat inse, att dessa människor som kläcker ur sig dessa kommentarer har endera enorma komplex över sig själva, eller så är dom helt enkelt så korkade att dom inte förstår att man inte kan släppa ur sig vadsomhelst. Jag anser att dessa människor inte blivit uppfostrade ordentligt som barn.

Så jag säger bara det, till alla er därute, är en mager eller en fet människa mindre värda än alla andra? Tänk på det nästa gång ni tänker kommentera någon.

Det är alla andra som måste lägga sig i detta, inte vi. Det är alla andra som har problem med detta, inte vi. Vi vet vad vi har och var vi står, detta gör oss vackrare än någon annan! Tänk allt vad vi har lyckats med i livet, även om vi är magra eller feta. Jag älskar dig mitt fetto. //din magra

Nähe..

Ingen deklaration här inte. R tyckte att vi skulle göra den tillsammans när han kommer hem, så jag får väl göra så då. Men ganska bra att jag kollade igenom mina papper, konstaterade nämligen att jag hade glömt att skriva in kilometrana i tur och retur, så summan som jag kommer få tillbaka - självrisken, blev dubbelt högre. Så 1242€ står det på mina papper nu. Jeii :) Känns nog bra att få tillbaka, det blir endå många KM som man kör dagligen, utan att man kanske ens tänker så mycket på det. Fick bl.a lite KELA pengar idag också :) för att jag kör 60km/dag alla vardagar när jag skall till skolan.

Nåja, slut skitsnackat, nu ska ja fara och tvätta mig och sen byta till pyjamas, såatt jag kanske kunde slippa i säng någolunda mänskliga tider idag.

mo!

En liten bild hann jag med när jag låg här på golvet med en massa papper. Jeei, vad kul med lite bilder!


20.03

Cha!
Jag vet inte vad det är med mig, men jag blir alltid trött något införbannat när jag kommer hem och sätter mig i soffan. Iof har jag varit trött hela dagen idag men..

Har just ätit o sitter nu med TV:n i bakgrunden och gör den dagliga blogg-rundan; Kissie, Kenza, Bella osv.
Skall imoron ta datan med till skolan och kolla på lite film med Linda på RR. Kom ihåg filmerna!
Funderade på att kanske ta en sovmorgon imoron.. har varit ganska trött dehär senaste dagarna, kunde ge nästan vadsomhelst föratt få sova ordentligt. Och det dumma är det, att om ja sku gå och lägga mig i någolunda mänskliga tider på kvällarna så sku ja inte vara så jäkla trött, men hur kul är det när R kommer hem från jobbet lite över 22, och jag ligger och sover då redan? Han vill ju alltid sitta och kolla på TV en stund, så det blir nog alltid till 00-01 tiden innan vi är i säng, o sen är jag så införbannat trött nästa morgon igen. Suck, såna problem man har..

Jag avskyr när R har kvällsturer.. ser honom så lite då. Blä :(

Men nu ska ja sluta angsta mig och slå en signal till mamma, kanske, och sen laga R:s deklaration. Jo, den är ennu ogjord. Uups..

Nåja, update kanske lite senare, om jag inte somnat med näsan i skattepapprena. Blä

:(

Ähää, ja orkar inte! Vill hem och sova nu. Det regnar ute, o ja vill bara krypa ner i soffan, kolla på film o höra när regnet faller utanför mitt fönster. Gud va mysigt!

Kanske man sku ta en lite kortare dag idag. Har faktiskt ingen som helst inspiration att sitta i skolan o göra förbaskat onödiga saker. Föratt inte tala om vissa onödiga lärare. Vaför dee dåå? med en ytters pipig röst. Gad, orkar inte.

Det är just och just så mina ögon hålls uppe. Blöh.

Godkväll

-.-

Vill sova.. måste..tvätta..mig..först..

Måste tidigt upp imoron. Skulle kunna ta sovmorgon men ja lovade Nilla att hon skulle få åka imoron, så måste..stiga..upp. Vill..inte!

Godnatt

Here we come, baby!

I Oktober smäller de! Sitter o lyssnar på Gagas låtar o förbanna, ja får kanare vid varje intro! De kommer att bli helt grymt bra! Jo, alltså för er som har missat VI SKA PÅ LADY GAGA I OKTOBER!!
Gad, ja kommer ju att få någå fel innan den dagen är här. Fyfan. den senaste keikkan ja va på va 2006 i Göteborg, Robbie Williams, som var helt otroligt, men om ja vet Lady Gaga rätt, så kommer detta att vara något fenomenalt!

Jag kan inte säga att hon skulle vara min största idol någonsin, men ja tycker bara att hon e så satans tuff! Okej, hennes klädsmak kan ja inte säga att jag delar, men hennes musik, den enda låten jag inte diggar så det är paparazzi. Men alla Bad romance, Alejandro, Telephone, Just dance och t.o.m Pokerface, ja dör!



Ja kan inget annat än le. TACK mamma! detta kommer att bli ett minne för livet!

Shit vad ja e taggad, o då e de först om typ 5 månader :D


02.31

JAG VILL PÅ LADY GAGA!!!

Lördag

Godmorgon!

Hur underbart är det inte att sitta med sin älskling och kolla TV, och få krypa ner under täcket med älsklingen<3 Har saknat honom något.

Men idag skall det bli lite firas, bra egentligen att vi bestämde oss för att inte göra något igår, var endå ganska trött när klockan började närma sig 22 så.

Men jag ska börja göra mig klar, vi ska nämligen till svärmor på mat typ 15, så ja måste duscha och allt sånt först.

Later!

RSS 2.0