22:06

Godkväll!

Sitter sombäst och slöläser lite bloggar. Imoron väntar en superb dag! Skall till Ikea med bästaste systern och finaste gudbarn, kan det bli mycket bättre? Får se vad allt "nödvändigt" det fastnar i fingrarna ;)

Har varit på jobb hela dagen, tvättat och diskat här hemma samt varit ut med Tykis och spelat lite aktiveringsspel med honom, otroligt hur det suger energi ur honom när han måste använda sin lilla hjärna :P

Men nu ska vi kolla på lite Tv, och sen börja gå i säng. Hörs imoron!

Mattan

Fick några kommentarer om den nya mattan. Den är alltså från Säästöpörssi för 20€. Var ganska skeptisk i början med tanke på att den  är lurvig och knallröd, men ja bestämde mig föratt ge den en möjlighet, och den sitter riktigt bra i vårat kök. Föratt inte prata om hur varm och skön den är!


Nu ska ja gå och lägga mig i nytvättade mysiga lakan :) Gonatt!

LäsningPerfekt Tisdagkväll :)


Kolla vilken söt bild ja hitta :D

Christmas in the house!

På Lördag var jag uppe tidigt och in till stan samtidigt med alla 70+ are, så ja var klar med alla ärenden ca kl 12, så då kom jag hem och började pyntta.
Tyke diggade den nya mattan


Och den nya filten ;)


Nya stjärnor i alla fönster

Nu ska vi börja gå ut med Bykis innan butiken stänger!

24.11.11

1 månad till jul och inte en snöflinga så långt ögat kan nå.. För tillfället så spöregnar det. Men vädret spelar ingen roll idag, imoron är det ju Julgatans öppning så idag ska ja pyntta och fixa julklappar här på jobbet, får säkert lite julfiilis då, ska julhandla lite på Lördag och eta Lillajul-mat på Söndag :D

Farligt dethär..

De e farligt att sitta på H&M:s sidor om kvällarna.. 50€ good bye! Nå, allt var på REA (förutom puder och hårband) så de va ju kanske inte så farligt iaf :D

AUH!!

Min första ajperkelesatansjävlamongoskithelvete!! sen jag började ha fixade naglar kom just. Skulle flytta på en säck med hundmat och fastnade med nageln under hyllkanten så den bröts åt fel håll. Tur så hade jag inga kunder inne ;D 

Måndag kväll

Nu har vi varit ut i skitvädret, lekt lite och tändt några ljus.


Tyke hade stirr-tävling med Piggie som han fick av grannbarnen


Och jag tände några ljusNu ska vi titta på lite Tv och sen bege oss ut i skitvädret igen. Imorse var det lite snö ute och frisk skönt luft, men efter några timmar började det regna, HUR DEPRIMERANDE är inte det? Blä.


Skön helg

Lördagens Koiramarssi gick över alla förväntningar, 66 hundar!! Behöver jag ens säga hur nöjd jag är? Söndagen var den mysigaste på länge, vaknade ganska tidigt, steg upp och började städa och tömma balkongen innan det kommer snö, låg på soffan och hängde, for på nagelfix och kollade efter det på film med min lilla familj. Perfekt helg!

Caution!

Hittade en passlig dörrskylt på Djurmässan:


What a killer ;)

Ni har väl inte glömt?


Lördagen 19.11 kl. 14.30 är det start från Musti ja Mirri i Karis för Koiramarssi! Om vädret är på vår sida kommer vi att gå ner till Evalds pub och tillbaka in till stan. Deltagandet är gratis och för varje deltagande hund går den 1kg kattfoder till hittedjurshemmet Skeppsdal. Efter att vi har promenerat klart bjuder Royal Canin på dricka och lite tilltugg utanför butiken, både för hundar och ägare.

Så alla som har möjlighet är hjärtligt välkomna med på march för de hemlösa djuren i Skeppsdal!


Kattvakt

Idag-Torsdag ska ja vara kattvakt åt lilla Smulan. Ska bli roligt att hänga med honom lite, har inte sett han på länge. Kommer så bra ihåg när vi fick honom. Han var så liten att han fick mjölk från en spruta och behövde hjälp när han sku kisa och kakka. Han var på ett vis en räddningskatt, därför var han så liten när vi tog honom, annars hade han knappast funnits kvar mer.


En gammal bild från när han var hos vårt ett veckoslut.

Busy-Måndag

Huhhu, idag har vi hunnti med mycket! Var till veterinären 0930, efter det till besiktningen och sen på kaffe till Mommo. Efter det en sväng in till jobbet föratt söka lite grejjer och sen hem. Byta kläder och iväg till spånbanan såatt Tyke fick pringa. När vi kom in började vi städa och grejja. Så nu ligger Tyke på soffan o sover o ja tar en liten paus i alltihop.

Så bestämde jag mig föratt Tyke behöver nya matskålar:


Dom gamla fick fara i roskis :)

Och så var det ju Djurmässa på Lördag-Söndag. Var dit en sväng på Lördag eftermiddag och kom hem med lite smått och gott.

Enorma grisknorrar. Tyke likes!

Nu ska ja skaka liv i hunden, gå en sväng till Hundgården såatt han får leka med sin nya sak. Sen ska ja och handla och eventuellt vara den ultimata hemmafrun och laga mockarutor!


Hur gott skulle inte det vara!?

Söndagkväll

Har varit ett fullspäckat veckoslut och skall tidigt upp imoron för ett veterinärbeskök med Tykis. Ville bara meddela att jag lever :D Hörs imoron!

Fredag!

Fredag! Helgen kommer att bli ganska skön (med tanke på förra). Lördag är det jobb till kl. 14 och efter det styr E, D, M och jag kosan mot H:fors för Djurmässan. Hade inte tängt fara tillförst, men fick via jobbet 2 fribiljetter, så man måste ju utnyttja det :) På Söndag är det ju farsdag så det blir troligen en visit till M&P och samtidigt ska ja passa på att byta bromsljusen. På Måndag har jag ledigt så då blir det en sväng via besiktningen och sen till Mommo på försenat födiskaffe. Ska försöka att vara uppe tidigt på Måndagmorgon såatt jag får mycket gjort :)

Nu ska ja återgå till jobbet, har massor att göra idag!


Alla hundägare HOX!!


Lördagen 19.11 kl. 14.30 är det start från Musti ja Mirri i Karis för Koiramarssi! Om vädret är på vår sida kommer vi att gå ner till Evalds pub och tillbaka in till stan. Deltagandet är gratis och för varje deltagande hund går den 1kg kattfoder till hittedjurshemmet Skeppsdal. Efter att vi har promenerat klart bjuder Royal Canin på dricka och lite tilltugg utanför butiken, både för hundar och ägare.

Så alla som har möjlighet är hjärtligt välkomna med på march för de hemlösa djuren i Skeppsdal!


Tatuering nr. 4

Sitter här och planerar min nästa tatuering. "Materialet" som behövs har jag delvis, måste ennu bestämma mig för var den ska sitta. Kommer endå att bli den största hittills. Funderar på revbenen..? Ena låret..? Aja, kan endå inte slå fast någonting innan bilderna är ritade. Skall iallafall ha två rader med väldigt speciella tassar som tillhör två väldigt speciella hundar, men mer om det när jag vet mer :) Nu ska vi kolla på lite Tv med Tykis och sen börja gå i säng. Hajdo!

Charmtroll

Tyke var tydligen ett riktigt charmtroll imorse, 5 personer stannade och petade på honom! Han kan detdär med att charma alla gamla tanter och gubbar.

Musti ja Mirri päivät 5.11 2011

Vi firade MM dagar i Kyrkslätt, spahotell Långvik. Vi hela dagen gick åt till skolning och föreläsningar:

När vi var klara med föreläsningarna fick vi våra rum. När nycklarna delades ut så stod det ju såklart rumnummret på kortet men på mitt och Emppus kort stod det Apollo..? Nå, vi traskade iväg föratt söka vårt rum, hittade det och ja, bilderna säger väl allt;
Med den fetaste jävla Tv:n ja nånsin sett!
Så med andra ord hade vi fått ett av Hotellets sviter! Lyxigt värre :D

Sen var det dags för middag:

Vid dethär laget var vi alla ganska runda under fötterna redan, så våratt bord var som en hönsgård.

Efter maten var det uppträdande i discot, ingen mindre (haha) än Anna Abreu underhöll oss.

Tyvärr lyssnade vi inte hela "konserten" p.g.a den rätt så höga promillhalten, men helt bra var hon!

Efter detta var det fullt ös till 04, sova några timmar till 08.30, hotellfrukost och hemresa. Det konstanta sprit-intaget tar ut sin rätt idag, men somtur så har ja ledigt imoron.

Men nu ska ja så småningom gå ut med Tyke innan det börjar Transformers på Tv (javet, hur fjantig film?) Hörs imoron!


6.11.11

Idag mår jag som jag förtjänar. Har inte haft sånhär krabbis på lääänge. Nu ska ja ta igen ett x antal timmar vila, och hoppas på att jag piggnar till till kvällen.

08.06

Kul att stiga upp när t.o.m matbutikens personal ligger hemma och sover :P Nånej, ja ska nu styra näsan mot Shell, där kommer en buss att plocka upp mig och köra till Långvik i Kyrkslätt; Musti ja Mirri päivät kutsuu! Kommer hem imoron i någon skede.


Såhär skall det se ut :)

Nu pyser ja! ha de bra.

Idag..

.. är det en sån dag som jag sku vila haistattaa vitut åt det mesta. Suck. Skönt att jag slipper bort till helgen. När ska det sluta göra ont?

Dethär med att klippa klor..

Ja, alltså. Grejjer är den att när Tyke var valp kunde man klippa hans klor hur bra som helst. Men nu när han är vuxen så anser han av någon orsak att kloklippning hör bara fan. Vi har fått göra så att R håller i honom och jag klipper klorna. Jaajaa det finns väl dom som tycker " härrigud kan int ni klippa klorna!" jovisst kan ja det, om han sover och då går det ca 2 klor/kväll. Men om jag vill ha dem alla klippta på en gång så måste vi vara 2. Dethär med klor har inte varit ett så stort problem hos oss, vi går endå såpass mycket på asfalt när vi är ute, så hans klor slits. Men ibland måste man dit och klippa lite.

Nåja, så berättade Micki ett enkelt tips på Lördagen när jag var till henne; ha hunden att ligga på sida och klipp klorna. Om den lyfter på huvet så neka och tryck ner dens huvud. Och nu tänker ju alla att jo men vi har problem med att klippa klor, fattar int du? Men faktum är att om jag håller mig sådär Cesar-lugn så klipper jag hela hans tass utan att han protesterar något. Sjukt hur enkelt det kan vara bara man är lugn. Visst har vi trots lite nu och då, detdär med att ligga stilla är inte av Tykes starka sidor, men om jag leker att jag är Cesar så funkar det! Bara han accepterar att ligga på sida så går allt fint.

Såklart är detta något vi kommer att få hålla länge på med (så som med allt med honom) men jag tycker att själva grejjen med att jag kan klippa hans klor utan att någon håller i honom känns super! Vi övar dagligen ca 10 min om dagen. Så slutar vi "på ett bra ställe" såatt han har hyvä tunne efteråt. Uppdaterar er om läget när det utvecklas!


Naglar och klor

Mina naglar ser nu ut såhär:Och Tykes kloklippas har vi nu utvecklat så långt att igår kunde jag själv klippa hela hans ena tass utan att han rörde en fena. Tusentack Micki för mina fina naglar och tipset om kloklippning! Vi över dagligen ca 10-15min åt gången. Baby-steps eller hur de va? Är iaf supernöjd! Nu ska ja mysa lite med herren i fråga och sen ut på kvällspiss!


Ja vet

Men ikväll ska ni få uppdatering! Har bara haft så mycket att göra så ha int haft tid att blogga. Hörs ikväll!


RSS 2.0