dumblaws.com

Om ni vill ha er ett gott skratt skall ni gå in på denna sida. De listar en massa knäppa lagar som finns i USAs delstater. Bara föratt nämna några:

Alabama: Det är olagligt att sälja nötter i Lee County efter solnedgången på Onsdagar.
Alaska: Man får inte binda fast hunden på biltaket. Det är också förbjudet att väcka en vild björn föratt ta fotografier av den. Man får inte titta på älgar från flygplan.
Arizona: Det är olagligt att jaga kamel. Man får inte ha mer än 2 dildon i ett hus. Kvinnor skall inte använda byxor.
Arkansas: En man kan lagligt slå sin fru, men inte mer än en gång i månaden. Det är olagligt att rasta sin ko på Main Street efter kl 13 på Söndagar.
Califorina: Inget fordon utan förare får överskrida 100km/h. Du har inte rätt att använda Cowboy Boots om du inte äger minst 2 kor.
Colorado: Det är olagligt att låna sin dammsugare till sin granne.
Conneticut: Det är olagligt att gå baklängdes efter solnedgång. Det är olagligt för en man att kyssa sin fru på en Söndag. Det är olagligt för en kosmetolog att nynna, sjunga eller vissla medan denne jobbar med en kund.
Floria: Att ha ett sexuellt förhållande med ett vildsvin är olagligt. Det är olagligt att åka skateboard utan "kort". Den enda lagliga sexställningen är Missionären.
Georgia: Man får inte ha en glasstrut i bakfickan på Söndagar. Det är förbjudet att vissla högt efter kl 11 på Måndagar.
Idaho: Det är olaglit för en man att ge en chokladask till sin älskade som väger mindre än 20kg.

Och dessa bara föratt nämna några. Men det är väl så att om befolkningen inte har en lag på att de t.ex inte får binda fast hunden på biltaket, så fattar de inte att man inte kan göra så..?

Aja, nu ska ja packa väskan, sen iväg till hundgården!

IKEA&NELLY&H&M

Hääär kommer bilder på allt mitt handlas.


Lamppa x2 (som kanske inte ska gå i golvet denna gång?)


BykkorgKökspall

Och sen.. Nelly!


17,50€!


13,90€!

Och H&M!


3,90€


Kommer inte exakt ihåg vad denna kostade, men vill minnas att det var kring 7€ ungefär.


Väska.. 10€ kanske?

Hehe, kommer inte ens ihåg vad allt kostade, men allt var på rea!
Nu ska ja kolla lite Frendit och sen laga mat. Lite senare har Tyke dejt på hundgården i Karis, happyhappy joyjoy!

NU blir ja arg!

Riktit jävla arg. Tack vare jävla Faces, så har man inget till hundgården att göra!?! Vafan? Hörde nyss av min nya väninna, att man inte har något dit och göra när det är Faces, hon hade inte sluppit in dit. Argh! Det går redan på nervena när dessa Faces människor lämnar sina bilar på våran parkering, härjar på nätterna och tror att alla djur som dom ser är fritt fram att klappa. Nå, vi böt nu nummror nu så vi sku kanske fara i kimppa till Karis hundgården iställe ikväll.

Jävla skit!

14.33

Hejp. Tängt bara förklara mig lite, jag har haft så fullt upp helatiden, så ja ha helt ärligt inte hunnit blogga. Ej heller läsa andra bloggar. Och igår när jag sku ha haft tid, så åskade ju hela kvällen, så där sket det sig. Och nu ser det ut som att det tänker börja åska igen. KUL om strömmen far när jag e på jobb. Nåja, nu ska ja eta klart och sen ut och röka. Ikväll hundvakt så ingen karisnatt för mig (kanske lika bra)

Hörs sen!

Hemlisar

Snart skall vi iväg på lite hemlisar. Uppdaterar senare!


Konfirmation & Hundar

Morjens! Idag har vi hunnit med mycket. Konfirmation i kyrkan kl 12 och efter det kaffe och mat. Sen hem till en ADHD hund som varit ensam medan vi var borta, så jag tog med honom till hundgården såatt han skulle springa av sig lite. Jag låter bilderna tala för sig:
Greyhoundsen har en kuonokoppa av den enkla orsaken att när de tävlar kan de i misstag nafsa till den som springer bredvid när de blir ivriga, utan att vara det minsta agressiva.
Och så konfirmationen såklart!
Nu ska ja laga lite kvällsmål och sen gå och lägga mig tidigt, skall jobba i Salo imoron, spännande!

Nå just så..27 år gammal blev hon. Suck endå, vart är denna värld påväg?


Föratt inte ens nämna detta..Det är så hett..

.. att jag får på nervena.

Fy skäms!

Råkade falla in på H&M:s sida igen. Råkade hitta lite grejjer. Råkade klicka på "till kassan". Råkade klicka beställ. Råkade också in på Nellys sida. Råkade göra samma sak där. Aj så tokigt det kan gå!

Är annars fruktansvärt irriterad på en viss person, ja har en känsla av att det kommer att komma ett fult inlägg här i dagarna, men det är lungt, personen i fråga läser endå inte min blogg så.. Håller hårt på att inte "pika" andra på min blogg, inte skriva grejjer om personer som jag vet att läser här, det blir bara en massa missförstånd + att det är fegt att använda bloggen föratt få saker sagda till folk när man inte vågar säga det face-to-face. Folk som man vet att läser det.

Imoron jobb som vanligt, sen och handla och söka bykis från dagis. R skall och söka sin mor från Sibbo (?) imoronbitti och hinner inte hem tillbaka innan han ska på jobb kl 14, så bykis far på dagis imoron. Men nu ska ja kolla lite South Park och sen gå och lägga mig. Hoppeligen blir det inte likadant åskväder inatt igen, störade när man skall sova och det blinkar såatt hela sovrummet lyser! + att det bullrade så hårt inatt att det skrällde i fönstren.

Aja, gonatt!

H&M

Fick ett sms om att mitt H&M paket hade kommit till R-kiosken, så var snabbare än kvickt och sökte ut det!


9,90€


4,95€


4,95€

Tacktack H&M, nu ska ja dit och kolla lite igen ;)


20.46

Morjens! Jepp, vi gick faktiskt hela vägen till mamma igår. Det var svalt och bra när vi startade, men efter lite på ½ timme kom solen fram och det blev 30 grader varmt.. Vilket gjorde att vi var tvugna att ta många drickapauser på vägen så det tog ca 2½ timme att gå. När vi kom fram var syster där med V, Å och Mattis, så Tyke och Åke härjade på hela eftermiddagen. Behöver jag ens säga att Tyke låg som död här hela kvällen igår. Idag har han nog varit ganska slut med, vilket är ganska skönt iochmed att jag också är ganska trött.

Men nu ska ja uppdatera mig själv om de senaste händelserna i bloggvärlden, kolla lite Tv och sen gå och möta R. Ha en skön kväll!

10.52

Morjens!

Nu har jag packat ryggsäcken och nu skal vi ut på långlänk med Tykis, närmare bestämt 7,5km. Hoppeligen slipper vi fram ;) Tykes kondis räcker nog till, men min?Hörs sen!

Javet..

De ha vari tyst här, men det beror helt enkelt på att jag inte har semester längre. Sad but true. och att jag har varit hundvakt hos mamma och deras internet fungerar inte. Men somtur så gillar jag mitt jobb så det är inte så paha :) Om 20 min är det veckoslut och visst är det skönt. Var lite ovant att vara ledig 2 veckor och sen komma tillbaka och jobba 5 dagar i streck (brukar ibland ha 1 dag mitt i veckan ledig). Imoronbitti är det start mot landet, så ja ska packa ikväll. Måndag är jag ledig och då ska jag och Tykis gå till mamma. Jag räknade lite och det blir 7,5 km. Blir trött bara ja tänker på det, men vi skall klara det!

Nu ska ja städa upp lite här, sen och handla och sen efter Tykis som har firat sin födelsedag hos mamma ;)

Käpykylä..

Nej, vetni suck. Ibland glömmer man bort hurdan liten by man bor i och hur mycket alla vet om varandra. Och hur jävla nyfikna alla är. Jag försöker att hålla mig utanför såntdär, orkar inte skvallra så mycket, så man blir helt paff när någon kommer fram och tycks veta en sak om en som man bara hade delat med sig av till sina närmaste. Aja, men sånt är det här i byn. Men, denna grej (som jag inte tänker skirva ut här förrän allt är klart) tycktes ju förgylla några skvallertanters eftermiddag, så :P 

Pinsamt x 100

Hehe, jo vi for och simma och det var skitkul.


Och sen gick vi hem, och just utanför ytterdörren kände jag efter i fickan, and guess what, inga nycklar! Nåjo, reservnycklar finns, det är ju bara att ringa till någon. Bara och bara, men när man inte har någon telefon att ringa med då!? Så jag fick gå och ringa på några dörrar i trappan föratt få tag i en telefon att ringa till R, såatt han kunde komma och hämta nycklar. Tur så öppnade en rar gammal gubbe dörren så jag fick ringa till R (som var det enda telefonnumret jag kom ihåg utantill i all härva) och han kom och hämtade nycklarna. Jag har låst ut mig 1 gång tidigare och då hade jag endå telefonen att ringa med. Nåja, så har man prövat på det med.

Så, medan vi satt ute på gräsmattan och väntade på nycklar passade vi på att ta några bilder:

Nu ska ja laga nåt gott kvällsmål (?) och sen kolla på lite Tv.

Gina Tricot

Goddag. Har kännt mig som en äkta hemmafru idag. Steg upp ganska tidigt, åt en stor frukost, gick ner till butiken och handlade för hela helgen, satt mig i solen och läste lite, var och simmade med hunden, hängde tvätt och nu rullar andra maskinen med tvätt. Och så fick jag en liten överraskning när det plötsligt ringde på dörren och jag fick mitt paket från Gina! Där var bara tyvärr ½ min beställning, antar att den andra med räkningen kommer så småningom. Hade ju helt glömt bort att jag beställde därifrån, så därför kom det som en liten överraskning :)Var ju också och simma med Tykis och han simmade riktit långt både igår och idag! Far säkert en gång till lite senare, så då skall ja ha kameran med så får ni lite bilder. Men nu ska ja sätta mig i solen en stund och läsa och sen börja med maten. Hörs senare!


070711

Goddag!

Har just suttit ute på balkongen och läst, men de blev så hett så de gick inte. Skall nu spela ett nytt spel som jag hittade igår, och sen försöka aktivera hunden lite. När det är såhär varmt så sover han bara om dagarna och sen när det svalnar på kvällen så piggnar han till och härjar som en dåre, när alla andra vill sova.

Imoron måste jag och storhandla, vi kommer troligen att ha en, kanske två inneboende hos oss hela helgen så det måste finnas myyyycket mat :P

Men nu ska ja spela lite och sen ut i hettan.

Dagens

Första gången idag som jag sätter mig ner framför datan. Upptagen? Neejdå.
For till Jysk ett varv, sen till mattis. Efter det hem och tvätta klart fönster, och dekorera om till lite mer somringt tema, samt gömma undan allt skit som en gubbe kan hämta hem och lämna efter sig.

Tadaa!


Ignorera den skitfula söndriga soffan

Nya korgar från jysk


Nya gardiner från Jysk.Och by the way, Tykes flickvän, Dino är död.


Stendöd.

Nu ska ja gotta med mig lite kex innan vi ska ut på kvällspromenad. Morgondagens planer är öppna, höppeligen är det så bra väder att man kan sola. Moro!

Nei vetni kukku snorkkis

Oi hissus säger ja bara..

En dag som började slö, slutade aktivt! Steg upp på moronen och hade inte lust att göra någå fan. Men plötsligt utan att ens tänka efter började jag plocka undan lite, vilket slutade med att golvet är moppat, badrummets golv och väggar skrubbat, fönstren tvättade och hunden "socialiserad" (= 2 timmar på hundgården med en ny kompis) Det var inte alls meningen att vi skulle till hundgården, skulle bara ut en snabb sväng såatt jag kunde fortsätta tvätta fönstren, men vi träffade en ny kompis och dens husse frågade om vi kunde gå till hundgården och låta dem leka, och jag tackar inte nej till att Tyke får mycket effektiv motion samt en ny upplevelse om en annan hund, vilket slutade i att timmarna rasade iväg.

Imoron blir det en snabb sväg till Jysk (blev distraherad senast, och glömde en massa saker) sen och söka mommo och iväg och hälsa på finaste mattis<3 Sen hem och fortsätta städa, lägga upp nya gardier osv.

Men nu ska ja kolla på några avsnitt av den sämsta möjliga humorn - South Park!

Gonatt!

Nattblogg

Godkväll! Kände för att slänga in ett inlägg såhär mitt i natten (?). Har solat lite idag, haft M&P och D på kaffe och så var jag och besökte familjen Nordström/Nylunds nykomlingar. Imoron blir det lite handlas med mamma och sen är eftermiddagen öppen, blir väl att sola lite igen :) Här kommer lite bilder.


Kan man säga något annat än NAWS?


Och badrummet!


:D


Nu ska ja kolla lite bloggar och sen krypa till kojs. Hörs imoron!

De sa klick!

Lönen har kommit så de sa klick på H&M och Gina :) På måndag säger det något annat i stan. Bilder från badrummet skall ni få, bara ja hinner lite inreda där först, I promise! Nu kallar sängen, gonatt!

Deep Impact

Sitter och kollar på filmen. Kommer troligen att börja lipa, som i Armagedon. Uäk, vi hörs imoron.

18.57

Håhhå, somnade bort en stund på sängen när ja skulle läsa, uups. Nå, sov lite dåligt på morgontimmarna tack vare ett sjuhelvetes åskväder! Tyke blev inte speciellt rädd, han bara trampade på i sängen och gick tillsist och la sig under sängen. Dels föratt det var varmt och dels föratt åskan kanske var lite skrämmande endå.

Och vet ni vad? Badrummet är finally klar! om man bortser från smådetaljer som lister och sånt som man kan lägga på plats efterhand. Bilder kommer senare. Skall så småningom skaka liv i hunden (såatt han kanske skulle vara lugn ikväll när det svalnar mer) och gå ner till stranden för ett dopp. Hörs kanske senare!

RSS 2.0