Torsdagkväll

Halo! Har egentligen inget nytt att berätta, sitter i soffan och skall just kolla ett avsnitt It's Me or the Dog och sen börja krypa i säng. Imoron väntar sista dagen av höstinventarier (måste få allt klart imoron!!) och sen och söka Tyke från dagis. Helgen blir väl ganska lugn, R kommer att jobba hela helgen så vi ska se vad vi hittar på här med Tykis. Hörs imoron!

Gårdagens keikka


Ignorera alla andra möbler och skräp och spänn ögonen på den ljusblå kistan. Såhär såg den ut före





Och såhär ser den ut nu! Den skall stå på sovrummsgolvet med alla sänglakan i.

Lådan har pappa hittat i ett gammalt hus någonstans. Det är en låda som Ratsumestari Harjapää har använt i kriget, troligen föratt förvara en massa hästgrejjer i.


Under locket har han skrivit för hand alla de platser han har varit på under kriget med plats och datum. De äldsta datummen går tillbaka till -41.

Är iaf skithöjd med resultatet, och denna låda har annars också ett ganska speciellt värde för mig. 
Men nu ska ja ta en tobak och sen börja söka mig i säng efter en lång dag på jobbet och imoron väntar en minst lika lång dag. Gonatt! 

Fyfan så fel det kan gå

Vi hade en liten incident såhär på kvällskvisten idag.. Tyke stack iväg ut i skogen med rep och allt. I skymmning. Men fyra bilar kruisade vi runt i ca 1 timme och hörde skall från diverse olika håll, men såg ingen hund. Tillsist for pappa (tack gode gud för honom) ut i skogen och började ropa, skallen kom från olika håll helatiden så det var svårt att avgöra åt vilket håll man skulle gå, och låt mig påpeka att det var bäckmörkt vid dethär laget. Vi andra körde runt och försökte ropa och kolla, men ingen hund. Tillsist ringde pappa och sa att han hade hittat honom, och här kommer det värsta ; Tyke hade varit intrasslad i en massa träd och panikslagen när pappa hittade honom, men oskadd somtur. Och tur så har pappa såpass bra lokalsinne så han hittade hem från skogen var det var kolsvart ute.

Pust, jag tror att jag aldrig ha varit så rädd i hela mitt liv. Tyke var nog glad att se mig när han kom tillbaka, han har aldrig varit sådär glad när han kommit tillbaka efter sina äventyr. Men fyfan, är ennu riktit darrig. Men slutet gott, allting gott. Nu har vi just kommit hem och han har ätit en stor skål med mat och ligger nu på soffan och sover. Men fyfan endå vetni, var alla glada nu föratt ni har era hundar inne i värmen (eller något ditåt) för detta kunde ha slutat riktit illa..

Igår

Igår tog vi det ganska chill. Efter att jag kommit hem från jobbet låg vi i soffan och kollade på Tv, sen en sväng till hundgården och det var den Lördagen.


Beethoven var en hit.


Så tog jag bort hans tratt såatt han kunde tugga på ett ben, vilket inte går med tratten på.

Iih, ja e så ivrig inför Tisdagen, kommer bli skitbra! Att försöka beskriva det nu utan bilder blir inte till någå, så vi får vänta till Tisdagkväll. Men nu ska ja böra söka mig i säng, imoron väntar en hel dag med höstinventarier.

AloneTime

Godkväll! Sitter som bäst i soffan och har lite alongetime med Tyke. Han ligger mellan mina ben på soffan och myser, ja ska läsa det nyinköpta numret av HärligaHund med en kopp te. R jobbar sent så jag och Tyke är på tumis, mysigt värre!





Observera att det också är lite Trattfri-time ;) Hörs imoron!

Torsdag

betyder snart Fredag, betyder snart Lördag, vilket betyder snart Söndag! Wohoo, då ska ja pyssla :) Bara ja slutar jobbet skall vi en sväng med C till marknaden och titta lite. Kanske man hittar nåhot nytt pysselmaterial. Har en superb ide, men ja e inte säker på att den fungerar så ja säger inget förrän jag vet.

Kallingar åt Tyke var ingen hit. Han bara försöker riva dem av sig helatiden, vilket resultetat vi att han kan i misstag riva i såret.. så kallingarna får bli på hyllan. Om någon behöver ett par så har ja 3: ans. Men nu ska ja ta slutspurt med inventariet ( weei). Hörs igen!

Kallingar

Köpte ett par kalsonger åt Tyke att ha på natten. Mina ben är fulla med hack efter hans tratt när han försökte sova under täcket som han brukar. Så på dagarna skall han ha sin tratt, men på natten ska han ha sina kallingar såatt vi alla kan sova lugnare.




Ett par svarta fick det bli. Han  har haft dem på lite nu på kvällen och tycks inte ha så mycket problem med dem. Men nu försöker han med allt våld lägga sig i min famn, så ja ska stänga datan och låta honom lägga sig. 

Update från sjukstugan

Goddag!

Orkade inte uppdatera igår, var en hel massa på gång. Men operationen gick bra, tog ca 1½ timme. Tyke var färdigopererad kl 17 och sen sov han ganska jämt 3 timmar innan han började röra på sig. Vinglig som bara den stavade han iväg ut till tamburen från badrummet föratt dricka lite vatten. Sen åt han nästan hela sin portion med mat och efter det fick han sin värkmedicin. Han var nästan helt domnad i bakbenen när han började röra på sig, så han kisa ner sig när han åt, men de va inte så farligt. Sku endå inte ha kunna gå ut med honom när jag just och jämt hölldes på fötter. Så åt han gladeligen sin medicin och piggnade till såpass att vi kunde gå ut en sväng. Tratten avskyr han, så vi ska se om vi hittar på någon annan lösning. Men i stora drag gick allt bra, skönt! Idag sov han länge, till 11 tror ja och när han vaknade hade han nog ont, men när han fick sin morgonmedicin blev det bättre. Han har varit igång hela dagen och hjälpt (?) mig städa. Nu sitter han på balkongen och njuter av solen.


Igår var man nog lite trött



Men idag lite piggare

Nu ska ja äta lite och sen vänta att R kommer hem från jobbet. Hörs senare!

as promised

Tidsinställt inlägg här hej!
Är på jobb som bäst. Lovade ju igår att ni skulle få bilder, men var så trött när jag kom hem igårkväll så ja slocknade i soffan kaputt. Men här kommer bilderna iaf!


Före..



Efter



Före



Efter

Efter

Före



Efter




I love you PinoTex :)


Såklart hade jag ju en trogen vän med mig när jag pynjade. Han låg för det mesta på gräset och njöt av solen :)

Nu sitter jag här på jobbet och börjar bli lite smånervös.. Om 10 min ska Tyke in till veterinären för operation. Skall nog bara vara hemma med honom ikväll och hela dagen imoron.

Hör av mig senare ikväll om hur han mår!






Säästöpörssi

Häromdagen var jag en sväng till Säästöpörssi föratt söka prayfärg, sandpapper och sånt. Såg att dom hade -50% på alla utegrejjer, så såklart fastnade det ju några i mina fingrar


4€/st, inte illa!


Kanske fjantigt, men jag har sökt en sånhär lääänge, finns ingenstans (med rätt ras då, diskriminering ;P) nu fanns det 1 kvar, kostade 3€. Skall bara putsa den lite och sen hänga upp den nånstans var den passar.

Nu ska ja kolla ett avsnitt It's me or the dog och sen se vad vi hittar på.

Naglar

Kom just hem från nagelfix, supernöjd!


Bilden tagen ur Mickis blogg

Blir så irriterad.. Om jag skulle ha kunna hålla käften fast så sku ja nu sitta här med ett par RayBan pilotare.. Hittade ett par på hyllan i matbutiken, men tror ni inte att mitt samvete inte räkte till föratt snabbt som fan gömma dem i handlankorgen? Nej, såg en kille som sökte efter sina solglasögon och kunde inget annat än ge de fina RayBan solglasögonen till sin ägare.. Samvete grr!


Nu ska vi snart börja pysa iväg in mot stan, skall ut och eta med svärmor och efter det en sväng till M&P föratt söka mina grejjer som jag fixade igår. Ni får bilder lite senare ikväll, i promise!


16.9.2011

Kände mig någålunda mänsklig, så jag for en sväng till Säästö (woho liksom) föratt söka nya tossor, Tyke tuggade lite på dem igår så nu får ja skoskav av dem. Lite annat fastnade det ju såklart i fingrarna med:


Skorna då, bekväma och lätta, super sen när ja börjar springa igen!


En ny lampa åt Tyke (att ha i tamburen, där han är när han är ensam hemma)


En fin väggklocka till köket (dessa två dock från jysk)


En ny lykta till balkongen, bättre bild kommer senare.

Imoron ska ja måla. Jepp, måla. Tänker inte säga vad, det får bli ett eget inlägg imoron ;) Nu kolla på film och sen sova. Nattnatt!


21.55

Visiten till läkaren var väl sådär, inget CRP tog hon iaf, lyssnade lite på lungorna och kikade i halsen. Om feber börjar närma sig 39 skall jag på CRP-prov, men hon misstängte bara en seg höstflunssa. Är iaf sjukskriven resten av veckan. Kul, en hel vecka har ja luggit hemma, kill me! Men nu ska ja göra lite småpyssel och sen gå och lägga mig, gonatt så hörs vi imoron!

CRP och annat kul

Goddag. Guess what, feber har inte gett med sig, med har varit med nu i 4 dagar så imoron ska ja pånytt till läkare föratt mäta CRP:t, ta svalgprov och annat kul. Hoppas som fan att de inte är nåt värre, orkar inte med sånt nu, har reda på nervena när ja int kan göra någå tackvare febern. Nu ska vi göra det vi har gjort 80% av tiden som jag varit sjuk, luggit i soffan och kollat på film.

Tisdag

R for just iväg på jobb och nu ligger jag o Tyke i soffan. Skall dricka en kopp te och se ett avsnitt Koirakuiskaaja och efter det försöka städa upp lite här hemma. Har ja tur så räcker krafterna till, annars får ja göra ett nytt försök imoron. Har inga nya bilder så ni får nöja er med en från Midsommarn på landet. Hörs lite senare!




13.22

3 dagar ska jag ligga under täcket och leka att jag inte finns, kul! En vanlig sesongsflunssa bara, men måste endå ligga lågt. Så nu ska ja krypa ner i soffan med Tyke och kolla på film. Hörs senare! 

Måndag

Skall till läkare om 1 timme och efter det är min dag tom. Suck säger ja bara.. Skulle villa lägga upp nya gardiner och allt, men tror ni fan att jag orkar med det? Lyfter man ett finger så tror man att man ska dö. Kakkaplä. Men någå måst ja endå göra, blir knäpp annars. Får se vad man hittar på. Hörs senare.

Just snyggt..

Feber, hosta, ont i halsen, ont i ögonen och rubbet. Hello höstflunssa! Satan..


Fredagsmys

Halo!

Ligger på soffan och ser på Poliisit på Jim, har lite Fredagsmys med Tykis. R är hos en arbetskamrat som har det tungt för tillfället och behöver lite tröst, ska och söka honom lite senare. Imoron kallar jobbet och på Söndag är det dop and I'm the Godmother :D

Har inga nya bilder att bjuda på, så ni kan få några från när vi var och cyklade med Tykis.


Lycklig? :D


Chill på gräsmattan efter några kilometer med cykeln.

Hörs imoron!

Hurtta Motivation












Suck. Kalla mig fjantig, men jag absolut ÄLSKAR alla träningstillbehör. Och nu när Tyke skall kastreras (har ja sagt det? 19.9 säger det snipsnip) så efter det skall vi börja träna lydnad på allvar när han kanske har "lite bättre hörsel" ;)

Uök!

Hittade nyss årets andra fästing på Tyke, tänk att dom fanskapen lever ennu! Hyj. Somtur så fick vi ut den hel. Fyfan nu kryper de i hela kroppen, måste gå och duscha.




Let it rain over me

Hur ironiskt är inte det att denna låt råka komma när vi var ut och springa med Tyke i regnet? Hm.

Var ju iallafall och shoppade lite på Måndagen här jag var ledig, med sällskap av bästaste C.


Ny vinterrock från Vero Moda 39,90€


Baslinnen och leggings från GinaTricot,var väl kring 9,90 styck


Tröjja från H&M 14,90


Boots med korta skaft från DinSko 59,90 19,90€


Springbyxor, T-sjorkta och rock för 49€




Och sen söt lampa från Clas Ohlson 12,95€

Nu kolla lite Tv och sen krypa ner i säng. Gonatt!

3 weeks later..

Ja måst höjja på hatten för er, 3 veckor har nu gått på Torsdag, och besöksantalet har inte svackat en enda gång, tack för det!

Här kommer lite bilder från dagens promenad på spånbanan



Nya springbyxor inhandlade jag igår under en spontan visit till Sello, mer om det imoron.


Tyke lekte kungen på teppan


Måste bara uppdatera mitt musiksortiment, otroligt hur mycket bättre man orkar springa med musik i öronen.

De va de för denna gång, återkommer kanske imoron.


p.s ni som inte vet, behöver inte veta heller.

RSS 2.0