Ett inlägg till Tykes mommo

Tyke tror tydligen att han är hos sin mommo. (Inside-juttu)
Min icke-så-nöjda min är tack vare att det inte är så bekvämt att ha 20kg hund i nacken, bokstavligen!

Att ha hund

Vissa dagar vill man bara gå och dö över den 4-benta jävlen som inte lyder för 5 penni, och vissa dagar är som idag. Han har varit snäll som ett lamm hela dagen. Förutom när han stal mina nycklar på hundgården och vägrade ge dem tillbaka, men det ska vi inte bry oss om nu. Han ha vari så underbart lugn och snäll att ja ha fått städa hela lägenheten när vi hade varit på hundgården! Ah, så skönt, kan ja (kanske) chilla under helgen! Och nu ligger grynet på soffan och pyser. Häärligt! Nu ska ja försöka göra lite på min distanskurs och sen ut på kvällpiss med lammet ;)

Jag har ett (nytt) beroende

Leivon havreflarn med chokladbotten. Ja ha eti typ 3 förpackningar under påskhelgen och de e så GOTT! Kan inte sluta.Nu ska ja fortsätta frossa i mig av dessa gudagåvor och fortsätta med min distanskurs. Deadline 10.5 :S

Påskhelgen!

Påskhelgen var skönt. Fint väder, god mat och bästa sällskapet!

Fredagen städade jag hela dagen och möblerade om. De bilderna fick ni redan :)
Lördagen var det jobb några timmar, sen hem föratt söka R och iväg till Knäppen på lite mat. Påvägen hem tyckte R att vi kunde fara till M&P övernatt iochmed att vi endå skulle dit på mat på Söndagen. Sagt och gjort!

Vi sparkkade boll ute och krattade lite.


Så underbart skönt väder jag det ju också!


På Söndagen kom E&D med Å&V på mat, så pojkarna härjade hela dagen.


Paita & Peppu

Så efter att vi hade ätit och druckit kaffe for vi ut på gården och krattade och eldade lite löv och sen tog vi det lungt på soffan.


Någon var ganska trött :)

Så for vi iväg hem och igår var vi ut hela gänget på mat till Santa Fe! Förvånansvärt snabbt går de lediga dagarna, först kan man knappt vänta att de kommer och sen vips så ha dom fari förbi! Nåja, ja e ledig ennu idag och under veckan blir det bara 4 arbetsdagar så det är lungt :)

Men nu ska ja börja pysa, skall infinna mig i Ekenäs om 1 timme föratt presentera mitt slutarbete och göra en sista visit till skolbyggnaden. Thank god its over!

20.44

Morjens!

Skall bara informera att ja har fullt upp ikväll, har haft det hela helgen. Och nu sitter ja och finslipar mitt slutarbete som skall presenteras imoron på eftermiddagen. Men om ja blir klar med det i någålunda mänskliga tider så kanske ni kan få lite bilder från helgen :)

21.42

Efter att ha hållit på några timmar med att städa och fixa här hemma, så kan ja nu finally sätta mig i soffan och bara njuta! Underbart hur uppfriskande det bir när man möblerar om (måste bara säga det en gång till) Här kommer bilder!


Flyttade alltså Tv:n från långa väggen till den korta och vitrinskåpet in i kunten. Hyllorna med filmerna blev lite klumppiga framför fönstret, men de gjorde sig riktigt bra bredvid.


Soffan fick gå på kortväggen, där som bokhyllan och vitrinskåpet tidigare stod.


Skänken flyttade från under fönstret till där som soffan varit och bokhyllan från kortsidan likaså.

Nu ska ja bara sitta och mysa i soffan med lite kex, ett glas kokis och senaste nr av Härliga Hund. En julklapp av bästaste syster som jag blir lika glad åt varje månad! Fast Tyke tycks ha något emot tidningar från Sverige. Ingen skillnad hur mycket annan post det kommer tillsammans med HH, så är det den han ger sig på till först (!?) med detta nummer klarade sig såatt man kan läsa den ;)Gonatt på er!

:D

Hur kan de kännas så mysigt när man ha möblera om? Ja vill bara sitta i mitt fina vardagsrum och mysa! Men nu har ja gäster, så bilder får ni lite senare :)

Torsdag/Fredag?

Denna vecka ha vari konstig, men på ett bra sätt! Ledig helg, jobb måndag, tisdag, ledig onsdag, jobb torsdag, ledig fredag, jobb lördag, ledig Söndag-Tisdag. Rutinerna är helt rubbade med så mycket helg men ja klagar int! Ska snart fara ut med Tykis på kvällskävely, och sen lägga mig på soffan med min bästaste och kolla på Tv. Imoron ska ja städa och möblera (finally!)

Morjens!

Jo, de ha blivi några dagar paus här emellan, men nu e ja med igen! Är ledig idag, så ja ska snart iväg till stan med mamma föratt kolla på lite kakel till vårat badrum, lite material till en sista skolgrej och posta lite brev, samt ett varv till Säästöpörssi. Allt packar sig lixom så man har massor att göra när man är ledig mitt i veckan. Visst kan man ju fara på v.sluten, men allt är kanske inte öppet osv, då lika bra att göra det mitt i veckan så behöver man inte göra nåt under helgen!

Men nu ska ja lösa lite bloggar i väntan på att mamma ska komma :)

Fredag

Gud vad skönt med helg. Och ledig helg dessutom! Har nog iochförsig lite planer, men alla roliga sådana. Imoron ska ja städa och möblera om (kanske) här hemma på dagen och kl 17 ska ja på teater! Sen på Söndag ska R och testa sin nya bössa till M&P så jag och Tykis följer troligen med :)

Här kommer lite bilder från idag.

 


Men nu ska ja lägga mig lång i soffan och kolla på NCIS och sen börja dra mig till sängen. Försovde mig annars imorse, med 40 min. Behöver jag berätta hur rubbad min dag ha vari tack vare detta? Bra, tack.

:D

Ah, jag älskar mitt jobb!


20.09

Halo!

Mitt liv är inte så värst spännande just nu. Jobb-hem. Hem-jobb. Men det är skönt att bara behöva koncentrera sig på jobbet! Visst har ja ju distanskursen som ja försöker avklara bit för bit varje kväll, men den tar inte så mycket av min tid så. Men faktum är att 24 timmar inte gör mig nöjd. 30 skulle kunna vara ganska nära sanningen för min del :P

Idag var vi påväg till hundgården föratt det var så fint väder, men det var fullsmockat där (och ganska träckigt med för den delen) så vi bestämde oss föratt ta en lugn promenad längs med stranden istället! Så nu sitter jag här och ser på Simpsons med ett halvt öga och skall göra lite på min distanskurs.

Har inte något destumer att komma med, skall föra Tykis på dagis till M&P, så söker ja honom när ja slutar. Får han springa där hela eftermiddagen!

Men nu ska ja avklara lite mer av distanskursen, moidå!

Sådärja

Hehe, skulle bara lägga mig och mysa men boysen i sängen och såklart så somnade jag. och vaknade kl 1. Snyggt, nåja, steg upp coh började städa och nu är det klart. Guud va skönt att ja städade lite under veckan så att de int va så myky nu. Möblerade även om i köket, och jag gillar de. Hela köket känns större liksom!

Och så städade ja balkongen. Moppade tillochmed golvet!


Ååh, ja kan knappt vänta att ja får köpa blommor och plantera dem i mina fina krukor och lägga fram dom!

Så nu tänker ja ta det chill tills Tyke vaknar, sen fara en sväng till hundgården med honom och sen göra klart ett arbete som har deadline ikväll. Men änsålänge --> chill!


Söndag

Och solen skiner! Om man sätter sig ute i solen och stänger ögonen en stund så kan man nästan tro att det är sommar!

Men idag ska ja städa och möblera om lite här hemma och bara ta det chill. Imoron börjar praktiken :D

Last day

Idag var min sista dag i skolan. Ever, om jag så vill. Nu är det bara 8 veckor praktik kvar och sen dimission såklart. Kommer nog att sakna mina knäppsiar men sånt ät livet. Skall ju endå kanske med flickorna till södern i höst så ;)

Men nu ska ja skriva några sidor till på mitt sista skolprojekt ever. Slutspurtt!

21.39

Har just duschat och skall nu återgå till det uuuunderbara pappersarbetet. Men denna gång till Kela. Skolgrejjer ha ja hålli på med från det att ja kom hem tills vi for till mamma, så typ 4 timmar. Orkar inte mera med det idag. Måste gå och lägga mig tidigt känner ja.


Snygging. R står i visar fula miner av mig, därav den förvrängda minen. Orkkade inte ta flere bilder.

Men nu tillbaka till Kela. 


12.10

Igår var det stressigt. Ja kom hem lite före 16, laga en smörgås, for ut med hunden o börja med presentationen ca kl. 17 och höll på till 19. Sen for ja till mamma föratt printa allt (måste skaffa en printer!!) och var klar med det ca. 22.45. Så jo, jävligt stressigt, men tydligen lönsamt eftersom att denna presentation var ett av vårat Yrkesprov och jag fick 3/3 :D. Fick faktist sluta efter Yrkesprovet så nu är ja hemma!

Här kommer lite bilder från igår
Jag och Linduspindus, vackert.

Men nu ska ja laga klart Rapporten för morgondagen (minimi 8 sidor -.-) och sen göra lite andra grejjer före R kommer hem. Sen ska vi till mamma!

Fullt upp!

Idag kommer det att vara ganska tyst här på bloggen (inte föratt det annars heller är så mycket aktivitet här men :P) föratt jag har en slutrapport att skriva tills imoron + laga en presentation. Är inne på 14 sidan nu totalt så ja kommer att vara ganska busy. Men här kommer lite bilder från paneldebatten som ja lova, så ni för nöja er med det tills imoron!


Förberedelser med fjärillar i magen
Sista övningen

Publiken, ca 100 pers


Jag och Sabin


Jag, Sabin, Marko Reinikainen, Thomas Blomqvist, Juhani Tihveräinen och Pekka Tuunanen.


Nu måst ja få dehär fanskapet klart!

Finskaprov

Nu finskaprov sen jobb. Weheei!

Söndagen

Har varit trött hela dagen (kanske föratt vi somnade närmare 03 inatt och vaknade 10.30?) så det har blivit en ganska lugn dag. Kollade på lite serier bl.a gamla avsnitt av Skärgårdsdoktorn :)

Så fixade jag så långt ja bara orkade på skolgrejjerna, har nog mycket kvar, men orkar inte sitta o skriva helatiden juh!

Men nu ska ja läsa på lite finska (har prov imoron) och sen gå och lägga mig. Imoron skola och jobb efter det,adjö!

12.28

Är jävligt trött idag.Har en massa skolgrejjer som måste göras så ja ska troligen bara sitta inne och fixa dem idag. Kanske en sväng via butiken och söka lite mer energi.

Hahaha

Haha, mamma tyckte att ja ser ut som Ellen Jokikunnas på debattbilen! Ja tycker själv att ja ser helt förnärmad ut över micken men ;)

Som ja sa igår, så får ja hoppeligen mer bilder nästa vecka.

19.23

Ja.. Nå hur gick de nu sen då..?

Ja va nervös som ett svin, sprang omkring som en huvudlös höna med ripuli. Stressrökte och var allmänt irriterad på allt och alla..

Men sen vetni, bara ja fick ur mig de första orden så sen löpt de som smort! Inga problem. Och nu e ja så jävla stolt över mig själv att ja kom över min nervositet. Jamena, ja ha aldri tyckt om att stå framför en publik, de ha aldri vari min grej, och nu då ja faktist gjorde de så tammifan de känns bra!

Ja ha fortfarande inte lärt mig att laga en länk hit, men gå in på Yle Vegas hemsida under menyn Västnyland och lyssna på intervjun!


Jag och Sabin

Mer bilder kommer nästa vecka (hoppeligen).

Men nu ska ja bara ligga på soffan o slöa, är ganska sjuk i kroppen efter att ha stått i nästan 2 timmar såatt.

07.13

Pirrigt som fan. Ja ha sovi som på äggskal hela natten. Vaknade kring 5 och kom på att jag skall vara värd för en paneldebatt idag och kunde helt enkelt inte sova mer. Är skittrött, har ont i magen och hela köret, det typiskta tecknen för nervositet.


Gomoron med ögonen i kors

Näe, nu ska ja sluta sitta här och angsta, ja ska ta mitt pick o pack och sticka iväg. Kl 8 skall vi börja ställa igång och kl 10 är ja troligen helt skakis.

Lets do this shit!!

RSS 2.0