Måndag

Så var den veckan över. Fan va fort de går! Var iaf hos M&P på bastu på Lördan, och mat i Tallmo igår. Vi for med Tyke och Ben till hundgården i karis så Tykis gick springa av sig med en Leonberger och efter detta traska vi till ABC och sen mot Tallmo, en RIKTIGT lång och kall promenad kan ja berätta, mina fingrar var nästan obefintliga när vi kom fram :P

Nu ska ja chilla i soffan lite och sen senare fara och möta R när han slutar. Adjö!

23.41

Det blev bastukväll hos M&P, sköönt :) Nu ligger vi alla ganska dåsiga i soffan, så ja ska bara kolla lite bloggar och sen krypa ner i sängen med mina två favoriter. Gonatt!

-.-

Jag ingen lust att göra något idag. Vill bara ligga på soffan hela dagen, om ens det. Blä.

Ang. böckerna som ja skrev om igår så ha ja hitta en massa böcker av Cesar Millan, ni vet han som är bra med hundar, till ett billigt pris. Konstaterade att jag är dålig på att läsa böcker, men ja tror att dessa böcker kanske sku gå vägen. + att jag vill lära mig mer om varför mitt lilla monster gör som han gör osv.

Men nu måste jag, tyvärr, stiga upp från soffan och fara en sväng till stan. Ska söka min handsfree och eventuellt något gott kaffebröd.

Hörs senare!

Jag tror..

.. att jag ska betälla hem lite grejjer. Hittade en massa bra böcker skitbilligt, så kanske man sku beställa? Eller vänta att lönen kommer och beställa ennu mer? Hehe, vi får se. Ledigt imoron, måste endå in till stan och söka min nya handsfree, måste bara kolla hur llänge Expert har öppet. Hoppas länge så behöver jag inte upp så tidigt :P

Oh my head

Jag har århundradets hedare på gång, och att sitta vid datorn gör inte saken bättre. Så ni får nöjja er med lite bilder från dagens visit på hundgården.


Om ni ursäktar mig så ska ja gå coh lägga mig under täcket och glömma allt som har med omvärlden att göra. Och allt som har med belysning att göra. Bright light! Bright light!


Ibland blir ja förbannad

Så jävla förbannad att jag börjar må illa. Så illa att jag nästan kunde spy. Idag hade jag en sån händelse. Har inte varit så förbannad på länge kan jag lova er.

Jag tycker inte om att skriva blogg när jag är arg, men nu känns det som ett måste! VARFÖR kan folk inte bara fundera på sitt, och låta andra människor vara? VARFÖR kan man inte bara få göra så som man själv anser att är ok, utan att få någon jävla utskällning eller snesig komentar kastad i ansiktet? Okej, kanske ja borde berätta lite mer. Det är ingen big deal, men det retar mig något!

Idag var vi ute med Tyke på tumis på eftermiddagen, hade varit på hundgården igen och gick nu ett varv runt byn innan vi skulle hem. Glada gick vi båda längs vägen och så kommer det en kvinna emot med 2 hundar. Jag drar automatiskt Tyke åt sidan för han vill endå hälsa, med det kanske denna kvinna inte vill. Nå, så kommer dom gåendes emot oss, och just när dom är framför oss säger kvinnan till mig:

- "Du har nog en väldigt ful vana att behandla din hund på!"  
- "Ursäkta mig!?" Jag blir ju helt paff.
- "Ja, ja har nog sett hur du sparkar på honom!"
- " Ööh, aj att NÄR ha ja sparkka min hund!?"
- "Just sparkka du ju honom åt sidan!"
- " Jag KORRIGERADE honom när han gjorde fel!"

Till saken hör att jag ger honom en liten knuff i sidan om han går/drar åt fel håll och inte lyssnar om jag drar i kopplet. Enligt mig en mycket mer effektiv metod att få honom att förstå vad jag vill, utan att slita i kopplet.

- "Jag har nog sett hur du sparkkar honom i sidan!"

Vid dethär laget var jag så jävla förbannad på denna kärring. Hon hade hunnit börja gå ifrån oss redan så skrek ja "SKÖT DU DINA HUNDAR SÅ SKÖTER JAG MIN!!"

- " Jag säger alltid till när jag ser såntdär!" säger hon sen och går iväg.

Jag avslutade samtalet med ett vackert "HAISTA!" Konversationen gick på finska.

Att man täcks!? Jamena, det är en sak om man ser en människa sparkka, alltså på allvar SPARKKA sin hund, men gud, jag ger Tyke en lite knuff i sidan föratt han ska förstå vad ja vill. Och så kommer denna satans harppa och säger att jag misshandlar min hund!? Nästa gång ja ser henne ska ja säga att hon inte ska dra så hårt i kopplet på sina hundar, dom kvävs ju!

Alltså, jag säger inte att mina metoder att skola min hund är dom bästa eller rätta, men jag gör väl hur fan jag tycker! Men detta var troligen en sådan människa att om man tar sin hund i nacksinnet är man en djurplågare.

Kom fan inte till mig och säg hur jag skall uppfostra/behandla min hund. Vill jag ha råd, så ber jag om dom. Tyvärr är jag inte välsignad/förbannad med svar på tal, men om hon kläcker ur sig något nästa gång jag ser henne, då fan strittar kottarna! 

Tror inte ni att jag har gått och varit förbannad på denna harppa nu sen resten av dagen?Klar från stan

Hejps! Nu sitter jag hemma och ska kolla på film. Senare ikväll ska ja somsagt till M&P en sväng. Yrade runt på stan innan ja fick allt som ja sku ha. Fick dessutom inte ens allt, måsta beställa ny handsfree eftersom att min lilla vän tyckte att det var väldigt nödvändigt att äta upp den. Nåja, man får väl skylla sig själv när man lämnar saker framme.

Det var annars superskönt att vara till frissan. Nu behöver man inte fundera på håret igen på en tid, najs.


FöreOch efter

Jag gillar det. Nu ska de bara färgas och sen är jag nöjd. Nu ska ja kolla på film och mysa med Tykis i soffan. Hörs senare!

10.48

När ha jag senast uppdatera denhär tiden? Hissus, känner mig riktit duktig. Iaf så ska ja snart börja söka mig mot stan till frissan. Efter det ska jag till Säästö föratt söka nya brännaren (heter de faktist så?) till Zio, hon blev halvblind igårkväll, sen till matbutiken och söka lite mat tills imoron samt hårfärg. Senare ikväll ska ja till M&P. Pappa ska fixa lyktorna och mamma (hoppeligen) tona mitt hår.

Har inte riktit bestämt mig för hur ja ska klippa mig idag. Enbart toppa, klippa kort hår, slingor? Äh, får se när ja kommer dit. Ska nog troligen klippa mitt hår kort till sommaren. Orkka med långt hår när det är +30 grader. Nåja, nu ska ja kolla lite bloggar och sen börja söka mig mot stan.


Har varit vaken 1 timme typ. Äh, den bjuder jag på :)

Just my luck

Just när jag vill kolla på en film, så funkkar inget av dom filmerna ja vill se. Kakka!

Nå, imoron ska ja till frissan och klippa håret. Gjorde det typ senast för 1 år sedan? :P

Nu ska ja kolla lite Tv och sen gå och lägga mig med en helt utmattad hund. Tack för idag!

Hemmafru

Denna dag blev inte så booring iaf. Jag städade det sista, lagade en stor back med mat såatt det räcker några dagar, diskat och grejjet och nu tänker jag kolla på lite Tv och sen och söka hem Tykis. Hoppas att pojkarna är hemma så kan vi kolla på lite film eller någå.
Hörs kanske ennu ikväll.

Stickig morgon

Halu. Överlevde natten även om jag var helt jävla vrålhungrig. Sen 07.45 imorse for jag iväg till labben för blodprov. Uäk, inte kul. Ont gjorde de som fan, men gick endå helt bra, har ju ganska dåliga erfarenheter av blodprov som några av er kanske redan vet. Så kom ja hem kring 8.30 och gjorde dagens största misstag, lade mig i sängen. Där somnade jag och vaknade kl 13!! Jävla skit, dit for ju halva dagen! Nåja, har nu städat badrum + klädrum på 1 timme så. Men vafan ska man göra idag? T är på dagis och jag är uttråkad. Blä.

Total lycka!

Idag har varit super!

Vaknade kring 8, steg upp 9 pigg som bara den och for ut med dogin. Efter det fixade jag mig och for iväg till Arbetshälsovården lite över 10 och efter det träffade jag mamma i stan. var bl.a till Säästö och hittade vinterstövlar (okej, ni kan sluta skratta nu) kolla, skitsnygga!


Dom blev mina för ynka 17.45€


Så var vi in ett varv till jobbet och jag köpte nytt halsband åt Tykis

Hoppas bara att han inte växer ur den lika fort som den förra...

Och lite annat nödvändigt småplock. Efter det bar det av hem och ut med vovven som hade sovit med husse hela den tiden jag var borta. Vädret var ju underbart så jag hade inget emot att gå ut en sväng.
'Den svängen som vi skulle vara ute blev tillslut en promenad på ca 2½ timme. Påvägen hem skulle vi via hundgården såatt Tykis kunde få springa av sig lite, och när vi hade hunnit vara där typ 3 min kom det 2 bilar med 2 tanter och deras hundar. Snällt frågade dom om dom fick komma med, och självklart fick dom det. Och så härja dom. Och härja. Och härja (hundarna då) och härja lite till. Så tillsist stod Tyke mellan två ganska stora hundar och bara stirrade på mig med totalt utmattade ögon så då var det dags att gå hem. + att jag inte hade någon känsel kvar i mina tår vid det laget. Efter att ha stått på hundgården i ca 1½ timme. Så for vi då hem och svänga och sen iväg till M&P på mat och slapp. Så nu är vi hemma, hunden är nästan medvetslös och jag börjar känna mig ganska mojsiger själv. 

Imoron är det tidig väckning, skall till labben 8.15 föratt dela med mig av mitt blod och en annan kroppsvätska till labbtantterna -.- men efter det kommer jag hem och äta ( får ju inte äta på 12 timmar före, och känner mig redan nu lite hungrig), sova en stund och sen städa det sista. Tyke far på dagis imoron. N ville ha honom hela dagen imoron fast jag är ledig? Fine, om hon vill kan hon väl få ha honom så får jag städa ifred :)

Så nu ska ja vänta påatt R kommer hem, pussa honom lite och sen gå och lägga mig. Nattinatt!

 


Klick!

Beställde just nya skor åt älsklingen och imoron ska jag och se på nya åt mig själv. Hade ett par på spaning från Nelly.com men dom hadd hunni fara slut :( men kanske ja hittar imoron, tänker iaf gå med de paret jag har nu denna vinter men man kanske hittar något på REA till nästa vinter. Imoron ska jag även och köpa nytt halsband åt Tyke (igen). Den lilla banditen växer så de bara knakar om de. Fick köpa ny matskål åt honom också i Fredast, för tredje gången, föratt hans dagsportion skall rymmas dit (nej vi ger inte för mkt mat åt honom, exakt den mängd som Royal Canin rekomenderar). Och så ska jag till Arbetshälsovården imoronbitti föratt kolla om jag är i någå lunda normal (?), så jag ska nu fara och duscha och sen krypa ner i min nybäddade säng med doftande rena lakan. Och JO, jag städade faktiskt idag, allt förutom badrummet. När jag skulle börja med det blev jag vrålhungrig och konstaterade att vårat kylskåp var ganska tomt så jag for till butiken och just när jag kommit hem blev jag inbjuden på mat i Tallmo, så det bar av dit föratt äta och söka med R&T som jag jagade hemmifrån föratt få städa ifred ;)

Det var den Söndagen som blev helt ok, fast det kändes hopplöst imorse men mycket fick jag gjort iaf!

Fick klagomål här tidigare att jag är snål med mina bilder, så här kommer en. Gammal med endå, och shit vad han har vuxit!!


Söndag

Vad skall man göra på en Söndag som denna? Det smakar direkt inte med att börja städa, även om det skulle behövas. Men det kanske är bäst att göra det idag, så behövs det inte göras under veckan, så då kan man göra en massa annat kul istället. Måste bara få upp mig själv från soffan förrst. Blä, vill inte.

Återkommer när jag kanske har något klokare att komma med ;)

Blööh

Kom just hem, åt en Knäppens biff (igen) och är nu helt proppad. Hittade en "ny stig" imorse när vi va ut med Tyke, den går längsmed viken, så jag hade tängt ta lite bilder idag när det var så otroligt fint väder, men min akku dog helatiden så de gick inte :S Men imoron ska ja försöka igen! Men med min tur så är det väl mulet imoron. Så med andra ord har jag inte någo bilder som är up to date så ni får nöja er med en gammal:

Såhär fräsch var jag i somrast och nu ligger man som en blek degklimp i soffan. Sköönt. Sommar, anyone?


Lördag

Solen skiner och det är inte alltför kallt ute, så vad skall man göra en dag som denna? Ligger för tillfället i soffan och väntar på att det kanske ska komma någå bra på Tv. R sover och Tyke sover och jag ser på Halv åtta hos mig. Kanske man sku städa lite senare, får se.


Slapp Lördag har jag på känn.

23:45

Halo!

Kanske att jag sku informera er lite om vad som är aktuellt med mig för tillfället? Har nämligen lite trevliga och mindre trevliga saker att berätta.

Vi tar de trevliga först; Att jag nu är ledig 5 dagar i rad, sen 2 dagar jobb och helgen ledig. Att jag är så lyckligt lottad att jag har världens bästa man. Mina vänner är de bästa man kan tänka sig. Att jag har en familj som bryr sig om mig.

Sen tar vi de lite mindre roliga : den 22 Mars kl 10.30 skall jag och riva ut 2 visdomständer. Auh. Kommer att vara ganska dålig iaf samma dag, så den har jag redan fixat ledig, och hoppeligen så överlever jag dagarna därefter så att jag inte behöver ta mer ledigt från skolan.
Så hur förbereder man sig för ett sådant ingrepp? Burana och Soppa. Kan inte direkt säga att jag ser fram emot detta, men sen är det över och jag behöver inte dras med dessa 2 fanskap.  

Men nu började hungern ta över, så ja ska ta en bananyoghurt och sen gå och lägga mig. Sköönt att få sova länge imoron!

Hej

Hej. Jag är tråkig. Jag fryser. Jag är trött. Jag tror inte att ni vill veta något mer för tillfället, ni kan bli deprimerade. Adjö.

Om jag vore en "storbloggare"..

.. så sku ja troligen ha fått sparkken vid dethär laget. Men tänk vilken tur att man inte är det ;)
Jag har haft ganska fullt upp nu när skolan ha börja igen, så den tiden som ha blivi över så ha ja bara hängt nånstans. Måste försöka riva lite relaxtime nånstans ifrån, med denna takt så får ja väl sydäri när ja e 30. Nå, nästa vecka sportlov, så då ska ja försöka slappa lite mer!

Nåja, men nu ska ja plocka undan lite här hemma och sen fara o möta älsklingen lite före 22.


.

Olipa kerran jääkausi
Äntligen!

Äntligen fick jag hunden att slockna, så nu ska ja göra skolgrejjer. Hoppas liiiite på att få de klart idag, men de kan nog vara en dröm blott. Måste se. Någå destumera födisbilder får ni klara er utan, ja börjar få angst över alla projekt, rapporter och analyser som ska vara klara innan denna period är klart. Bl.a så har jag sådana härligheter framför mig som en inlärningsrapport på 8 sidor, 2 IA-rapporter ca 5-6 sidor/rapport och en massa kundarbeten och andra evenemang. Om jag känner mig själv rätt så är det lika bra att göra detta nu, annars kan de bli brått, och jag vill göra detta ordentligt!

Long day

Idag har varit en ganska lång dag. Skola från 8.30-16, sen shoppa lite (ooj va tungt tänker ni nu), kaffe med C och sen till M&P en sväng. Kom just hem o ha duschat o ska snart börja gå och lägga mig. Imoron får ni bilder på de ja ha shoppa och på mina födispresenter :) Om jag inte ligger och kvittrar av kärlek, R ska laga middag åt mig imoron (!)

Full helg

Helö! Denna helg har varit/är ganska full med evenemang för min del. Igår var ja på jobb, sen till syster och därifrån bar det av till Kyrkslätt för skolning, bowling och mat med det alla arbetskamrater, och kul hade vi! Men bowlingen gav mig en höft som hos en 90 åring. Jag kanske inte behöver beskriva hur jag bowlade.. inte föratt jag har någon susning men :P Var hemma nångång kring 00 inatt och föll som en stock i sängen. Men imorse vaknade vi tidigt och började grejja det sista inför idag, och nu är allt klart! R håller på och lagar mat och jag ska snart släpa mig i duschen med min seniorhöft. Här får ni lite bilder på hur det ser ut fär hemma hos oss nu!


Vitrinskåpet och bokhyllan i vardagsrummet


Senkki


Byrån i tamburen


Och några speglar


Och en supersomrig matta i köket för 4,95€


Och en totalt utmattad hund. Man måste ju vara med överallt helatiden så man blir ju trött.

Men nu ska ja ta igen allt som jag missat denna vecka i bloggvärlden, hörs kanske senare!

Btw, idag har vi bott exakt 1 år i vår lägenhet. Sjukt!

Ja skaaa

Ni ska fåå bilder på alla möblena, men sen först när allt e klart. Vitrinskåpet ska ennu ha sin dörr, sen e de finito. Har inte hunnit blogga så mkt, alla mina lediga stunder har gått till att skruva möbler och städa. Och det går ganska långsamt när man kommer hem typ 18.30 varje kväll så, men nu är nästan allt klart. Imoron ska ja ennu skrubba badrummet och pynja lite. På Lördag hinner jag inte gör något alls, ska på jobb 10-14, sen lite före 5 ska vi starta mot Kyrkslätt och därifrån komma hem typ 23 tiden, och på Söndag är det kalas. Men nu ska ja skaka liv i hunden och börja fara och möta R som slutar om typ ½ timme.

RSS 2.0