21.19

Äntligen somna han! Härregud vettni, han ha vari igång konstant enda sen ja kom hem lite över 6, och då menar ja int igång sådär som att ligga och tugga på sina saker, ej, han ha bråkat. De va just o jämt så ja fick i mig någon mat som han härja. Men nu kanske han sover hela natten sen, och kanske lite längre imoron än va han gjord imorse (04.58).

Fick en anonym fråga om Partylite och ja kan säga att nej, ja köpt inget. Det fanns en massa fina grejjer, men Partlite är väldigt dyrt. Fint, men dyrt och jag är inte en sån person som köper dyra saker. Får morkkis om inte sakerna är på REA typ. Så nej, ja köpte inget men ja vann däremot ett ganska stort blockljus!


Fint är det och gott doftar det, lite för starkt för min smak, fick hedare. Men som bekant så får ja ju hedare av typ allt så :P

Sen angående föreläsningen som ja va på, så säger ja bara skräppa.

(ickerökare kan sluta läsa här)

Men, världen går int under, ja tänker börja gå på andra sidan gata föratt röka. Värre e de för dom som bor på internatet, dom hamnar gå ca 300 meter föratt få röka = skogen. Men en sak ska dessa icke-rökande-piss-ärts-myr-äckel som gör dessa lagar ha klart för sig ; Bara föratt ni försöker göra det så krångligt som möjligt för alla rökare och försöker sopa oss under mattan och leka att vi int finns, föratt rökningen i Finland ska minska eller upphöra totalt, så tänker ja fortsätta röka som ja alltid ha gjort. Inte kanske på samma ställen som förr (vi kan bli utslängda från skolan om vi gör de) men röka endå. Jag tänker inte låta deras diskriminerande påhitt som känns som att rökare är mindre värda eller nått, hoppa mig på näsan. Aldrig.

Och varför är det nu rökare som får sig? Varför inte kaffedrickare (vet ni hur skadligt det påriktigt är att dricka kaffe? Och beroendeframkallande)? Ajjoo, men där blir ju ingen annan påverkad.. men stäng fönstret då, eller gå in från balkongen eller whatever. Man måste ju inte stå där och dra i sig all den ack så farliga tobaksröken. Ursäkter allt bara. Om man har barn som andas in röken är ju påriktigt inte bra, men bestraffa inte alla för det!

För vet ni vad? Det känns jävla obehagligt, och jag börjar må illa, och säkert är det ohälsosamt med, NÄR FOLK LUKTAR SKIT! Det är iprincip samma sak som rökning! Dom skadar mest sig själva men andra blir också passivvt utsatta för det!

Alla dessa lagar som träder i kraft stup-i-kvarten är små steg mot ett rökfritt Finland. Det står det t.o.m i den paragraf som denna nya lag om rökning på skolområdet står i. Detta börjar låta bekant. Vi har haft alkohol förbud i Finland (1919 - 1932) men den avverkkades föratt folk började bränna hemma, eller ta spriten från utlandet och allt som följer därtill. Har vi inte lärt oss någonting av vår historia? Och jag tänker inte ens ta upp hur mycket kryphål det finns i både import och export. Smuggligen har gått framåt ganska duktigt de senaste 100 åren kan ja lova.


Ja sku kunna skriva om dehär ämnet hur länge som helst. Men ja måste gå och duscha.


Till alla icke-rökande-piss-ärts-myr-äckel ; dra f*ttan över huvu o spring in i berge.

Tack för mig. ( ja sa ju att ja sku bli arg)

Kommentarer
Postat av: Ia

HIIIIHIHIHIHIHIHIIII! Dra f*ttan över huvu o spring in i berget? VA!?!?!? Har aldrig hört någå så sjukt!!! =))))) Den mentala bilden jag fick av det där uttrycket kommer att jaga mig i veckor!! Hahahaaaaaaa!

2010-09-28 @ 15:21:21
Postat av: mamsen

Ja tyckte att piss-ärt-myr va de nu va lät bäst.

2010-09-28 @ 18:04:10
Postat av: mamsen

Ja tyckte bäst om piss-ärt-myr-äckel.

2010-09-28 @ 18:07:08
Postat av: mamsen

Två gånger de, o sen va de jag som fråga vad du hade köpt. Ja bara råddar, så nu slutar ja!

2010-09-28 @ 18:09:21
Postat av: Iso D

Vilket språk unge dam... ;o) När ha du vuxit upp och blivit så otroligt duktig på att skriva? Det som du skrev om alkohol-förbud och annat var jättebra skrivet!

2010-09-29 @ 22:25:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0